[IN MEMORIAM] Preminuo Vlado Golja, nekadašnji napadač Rijeke

Autor: Portal Torpedo 25.07.2024

pexels-_svijeca Foto: ilustracija

Za prvu momčad Rijeke debitirao je 26.10.1969. godine.

Rijeka - Tužna vijest probila se do Rujevice uoči polaska nogometaša Rijeke na gostujuću utakmicu Europske lige u Rumunjskoj. U 77. godini preminuo je Vlado Golja, nekadašnji napadač našeg kluba, ali prije svega veliki prijatelj i navijač Rijeke koji nije propuštao niti jednu domaću utakmicu.

Svojim nogometnim talentom predstavio se još u drugoj polovici 60-ih godina nastupajući za matični Rudar iz Labina na Kvarnerskoj rivijeri, a onda 1969. godine zauvijek postao jedan od igrača iz labinskog kraja (Angelo Milevoj, Mario Brnjac, Davor Radmanović, Josip Mohorović, Bruno Veselica, Andrej Prskalo…) koji su ostavili zapažen trag u redovima riječkog prvoligaša.

Za prvu momčad Rijeke debitirao je 26.10.1969. godine u gostujućoj pobjedi protiv Zadra (1:0), a prvi pogodak postigao je već u idućem kolu u domaćoj pobjedi protiv Šibenika (2:0). Istaknuo se kao vrstan strijelac zabivši 30 golova u 84 nastupa u službenim utakmicama. Posljednji put za Bijele je nastupio 3. lipnja 1973. godine na gostovanju kod Splita, a dva tjedna ranije postigao je pobjedonosni pogodak protiv Šibenika.

Iako je 1973. godine igrački završio svoju riječku epizodu, njegova veza s klubom nije nikada prestala budući da je aktivno pohodio i Kantridu i Rujevicu kao navijač, pritom je bilo nevažno je li bila riječ o pripremnoj utakmici, domaćem prvenstvu ili Europi. Nadali smo se da ćemo ga vidjeti i idućeg četvrtka na europskoj premijeri, ali okrutna sudbina umiješala je svoje prste.

- Posljednji ispraćaj dragog nam Vlade bit će u petak 26. srpnja u 16 sati na groblju u Sv. Martinu – Martinskom, naveli su iz kluba.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...