Ivan Belančić iz Judo kluba Rijeka osvojio broncu na Prvenstvu Hrvatske za djevojčice i dječake

Autor: Sanja Monar 02.04.2023

judo_klub_rijeka-85361

Blizu medalje je bio i Fran Dragojević koji je repasažom došao do borbe za treće mjesto u kojoj gubi od klupskog rivala Ivana Belančića te time završava na 5.mjestu

Zagreb/Rijeka - U Zagrebu je jučer održano Državno prvenstvo za dječake/djevojčice u judu.

Na prvenstvu je nastupilo 343 natjecatelja iz 60 klubova, a Judo klub Rijeka nastupio je s trinaest natjecatelja koji su nakon opsežnih priprema pokušali doći do medalje. Iako još mladi u natjecateljskom dijelu, prikazane su odlične borbe i svaka dobivena borba predstavljala je uspjeh.

-Naš Ivan Belančić uspio je u kategoriji među 33 natjecatelja doći do brončanog odličja što je izuzetan uspjeh, ističu iz Kluba, dodajući kako je blizu medalje bio i Fran Dragojević koji je repasažom došao do borbe za treće mjesto u kojoj gubi od klupskog rivala Ivana Belančića te time završava na 5.mjestu.

judo_klub_rijeka-60847


Nadomak finala je bila i Nadia Ridžal koja gubi u polufinalnoj borbi te time dobiva priliku za brončanu medalju, ali zbog ozljede ruke nije mogla dat maksimum te i ona završava na 5. mjestu. Karlo Saršon došao je do četvrtfinala kao i Lukas Madunić gdje gubi borbu i naposlijetku završava na 7. mjestu.


-Ostali natjecatelji su ispali u eliminacijskim krugovima te, iako nisu uspjeli pokazat ono čime zaista raspolažu, svakako su bogatiji za još jedno veće iskustvo koje će im pomoći u daljnjim natjecanjima, zaključuju iz Judo kluba Rijeka.


pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...