[HNK Rijeka] Jadranski derbi: Hajduk i Rijeka u 101. derbiju za vrh ljestvice

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 24.02.2022

hajduk_rijeka_hnk

Biti će to 91. ogled dvaju klubova od hrvatske samostalnosti, Rijeka je ubilježila 32, Hajduk 34 pobjede, a 24 ogleda završeno je remijem.

Rijeka - Nogometaši Rijeke i Hajduka u subotu će u Splitu (Stadion Poljud, 18 sati) odigrati 101. Jadranski derbi od hrvatske samostalnosti, ukupno 164. derbi u povijesti.
Uzimajući u obzir prvenstvene utakmice bit će to 91. ogled dvaju klubova od hrvatske samostalnosti, Rijeka je ubilježila 32, Hajduk 34 pobjede, a 24 ogleda završeno je remijem

Jadranski derbi ove sezone nosi posebnu draž u borbi za najviša mjesta u HNL-u u kojoj su uz Rijeku i Hajduk uključeni i Dinamo i Osijek. Dosad su u tekućoj sezoni odigrana dva Jadranska derbija, Rijeka je slavila na Poljudu 2:1, a Hajduk na Rujevici 3:2. U ukupno 100 odigranih utakmica od samostalnosti Rijeka je upisala 35 pobjeda, 29 ogleda okončano je remijem, dok je Hajduk slavio u 36 ogleda. Rijeka je postigla 129, a Hajduk 131 gol.

hajduk_rijeka-42397

Zanimljiv je podatak da je u posljednjih pet prvenstvenih utakmica na Poljudu Rijeka upisala četiri, a Hajduk jednu pobjedu.
Uzimajući u obzir nastupe u prvenstvu Hrvatske Mijo Caktaš, Tomislav Erceg i Anas Sharbini i dalje su vodeći na listi, trojac je skupio 20 nastupa, dok ljestvicu strijelaca predvode Mijo Caktaš s 10 odnosno Zvonimir Deranja i Anas Sharbini sa 7 golova.
Listu aktivnih igrača u obje momčadi u HNL-u predvodi Domagoj Pavičić s 13 nastupa u Jadranskim derbijima.
Matjaž Kek vodio je 22 utakmice Rijeke upisavši 13 pobjeda osam remija i samo jedan poraz.
Inače, čak je šest igrača kroz povijest postizalo golove u Jadranskom derbiju za oba kluba: Filip Bradarić, Josip Elez, Tomislav Erceg, Nenad Gračan, Željko Mijač i Igor Musa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...