Jadranski derbi: Hajduk vodi u prvom poluvremenu

Autor: Marina Pauletić 28.01.2024

hajduk_rijeka_split_arhiva__1_

Hajduk je poveo golom Livaje.

Split/Rijeka – Nogometaši Rijeke trenutno na Poljudu igraju utakmicu s Hajdukom, a rezultat na kraju prvog poluvremena je 1:0 za Hajduk.

U 9' minuti Fruk je oduzeo loptu na centru, Janković povukao akciju, ali udarac s dvadeset i pet metara otišao je iznad grede. U 10' minuti Pukštas i Goda sudaraju se glavama te Pukštasu puca arkada. Što se tiče igre, do 15' minute utakmica je protekla bez velikih uzbuđenja, a onda stiže gol Hajduka. Kleinheisler je ubacio u kazneni prostor, a Livaja pucao glavom. Lopta se odbila od leđa Puskatsa i domaćin je poveo iz svoje prve prave akcije na utakmici.

U 22' Pjaca je povukao kontru, pao je nakon kontakta na 18 metara, no sudac Kolarić nije se oglasio. Ubačaj Smolčića u 26' minuti je blokiran, suđen je korner za Rijeku. Pašalić je ubacio. U 30' minuti Hajduk je dobio korner iz ničega, nakon jednog duela praktički na sredini terena. Žuti karton zaradili su Radeljić i Sahiti.

Lijepa solo akcija i ubačaj Pjace u 45' minuti, ali udarac Fruka nije bio kvalitetan i Lučić je lako uhvatio loptu. Igrale su se tri minute sudačke nadoknade.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...