[JEDRENJE] Ivica Šćurić i posada Follow us Vulcan nova slavila na 41. izdanju regate krstaša Vela Vrata - Galijola

Autor: Nikola Cvjetović 10.09.2023

galijola_start_odgodeni

Šćurić i njegova opatijska posada najbrži u oba pravca.


Opatija - Ovogodišnja 41. regata Vela Vrata - Galijola 2023. uspješno je završena s dva održana plova. Regatu je organizirao JK Opatija pod pokroviteljstvom ACI-a, a boduje se za Kup hrvatskog Primorja i Kup Kvarnera po Yrdstick premjeru. Regata je, nakon što ju je otvorio gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, zbog vremenskih uvjeta startala na Porozini. Tamo je jedriličare dočekala bura i istočnjak snage 8 - 22 čvora.

Posada Ivice Šćurića s jedrilicom Follow us Vulkan nova ušla je prva u cresku luku nakon dva sata i dvije minute jedrenja. Druga u cilj stigla je posada Diega Biljana (JK Opatija), a treća je ušla posada Andreja Božića iz JK Neverin Čavle. U večernjim satima svi natjecatelji, njih više od sto, družilo se u ACI-jevoj marini u Cresu uz prigodan domjenak.

U nedjelju se startalo u deset sati ujutro ispred samog lukobrana u Cresu po buri snage 6 – 15 čvorova. Nažalost, i ovaj put je Regatni odbor ponovno morao skratiti regatu radi nedostatka vjetra u riječkom zaljevu. Ponovno je prvi regatu završio Ivica Šćurić, drugi je bio Diego Biljan, a treći Dalibor Jurčić i posada broda Ariel, svi iz JK Opatije.

Zahvaljujući glavnom pokrovitelju ACI-u, LU Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, LU Cres, ACI marini Cres, SS grada Opatije i TZ grada Cresa ništa nije nedostajalo učesnicima ove tradicionalne regate, poručili su organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...