Joso Bilić osvojio šest medalja na svjetskom prvenstvu u Egiptu

Autor: Portal Torpedo 04.07.2023

joso_bilic_egipat_prvenstvo

Na svjetskom prvenstvu sudjelovalo je preko sedamdeset reprezentacija i klubova iz cijelog svijeta i više od 350 natjecatelja.

Kostrena - Josip Bilić, član Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena i hrvatske reprezentacije osvojio je čak šest medalja na 3.CMAS Finswimming World Masters Championshipu održanom od 19. do 27. lipnja u Kairu u Egiptu.

Josip Bilić nastupio je u devet pojedinačnih disciplina i jednoj štafeti osvojivši 2 zlata, 2 srebra i 2 bronce. Sveukupno je otplivao 2250 metara unutar dva dana i postigao sljedeće rezultate:
1. mjesto na 800 m PP
1. mjesto na 200 m PP
2. mjesto na 400 m PP
2. mjesto na 400 m BF
3. mjesto na 50 m PP
3. mjesto na 100 m PP
4. mjesto na 200 m BF
5. mjesto na 50 m BF
5. mjesto na 100 m BF
9. mjesto u štafeti 4xc50 MIX BF

Na svjetskom prvenstvu sudjelovalo je preko sedamdeset reprezentacija i klubova iz cijelog svijeta i više od 350 natjecatelja, a održano je juniorsko i veteransko prvenstvo.

Važno je naglasiti kako je uz Josu Bilića iz Hrvatske nastupilo još samo troje natjecatelja i to iz Kluba Nevera Rijeka – Goran Stipković, Margerita Rena Stipković te Isabell Meničanin koja je osvojila dva četvrta mjesta.

Proces pripreme i prijave za ovakva natjecanja prilično je zahtjevan pa je tako potrebno bit registriran u domaćem klubu, te nastupati u svojoj zemlji. Slijede brojne i dugotrajne pripreme, a potrebno je proći i određena natjecanja. Tek potom matični klub prijavljuje svog kandidata Hrvatskom ronilačkom savezu koji prijavu prosljeđuje prema zemlji domaćinu, u ovom slučaju Egiptu.

– Imao sam sreće ove godine pa sam se uspio dobro pripremiti. Od prošle godine smo znali da idemo u Kairo te nam je cilj bio pokazati se na što više međunarodnih i državnom natjecanju. Na taj način su tekle i pripreme, kazao nam je Joso Bilić.

Joso skromno kaže kako nije ovo velika ni nova stvar, s čime se teško može složiti budući da je jedan od četiri kandidata iz Hrvatske, a k tome ostvareni rezultati su uistinu zavidni. Također, prošle godine nastupio je u Torinu na svjetskom prvenstvu gdje je osvojio četiri treća mjesta dok iz 2021. iz Lignana njegovu kolekciju krase 2 zlata i 2 srebra.

Izvor: Naša Kostrena

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...