[JUDO] Arman Ridžal prvak, Paulo Starčević viceprvak Hrvatske

Autor: Nikola Cvjetović 22.10.2023

JK_Rijeka_-_Drzavno_prvenstvo_za_mladje_kadetkinje_i_kadeta-43569

Na Državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje i mlađe kadete, koje je održano u Zagrebu, a na kojem je nastupilo 303 natjecatelja iz 57 klubova, Judo klub Rijeka polučio je odlične rezultate.

Rijeka - Arman Ridžal novi je mlađekadetski prvak Hrvatske, a Paulo Starčević viceprvak Hrvatske u judu. Na Državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje i mlađe kadete, koje je održano u Zagrebu, a na kojem je nastupilo 303 natjecatelja iz 57 klubova, Judo klub Rijeka polučio je odlične rezultate.

JK_Rijeka_-_Drzavno_prvenstvo_za_mladje_kadetkinje_i_kadeta_2

Arman Ridžal nastupio je u kategoriji -73 kg i s uvjerljivim pobjedama nad svim protivnicima osvojio zlatnu medalju i postao prvak Hrvatske. Arman je u prvom kolu svladao Iriana Jarića (JK Pulafit), zatim Marka Šošara (JK Alkar), da bi u polufinalu pobijedio Tea Antunovića. U finalnoj borbi protiv Nikole Jalšoveca (JK Zrinski Čakovec), ponovo je slavio uvjerljivo Ipponom.

Njegov klupski kolega Paulo Starčević u kategoriji -38kg osvojio je srebrnu medalju. Ostali članovi Nadia Ridžal i Niko Stošić ostali su bez plasmana izgubivši u kvalifikacijskim borbama.

Judo klub Rijeka je pod vodstvom trenera Aleksandra Obrovca u ukupnom plasmanu od 57 klubova osvojio 3. mjesto što je potvrda kvalitete rada i na ponos riječkog juda koji se u mlađim uzrasnim kategorijama sad svrstava u sam vrh Hrvatskog juda.

JK_Rijeka_-_Drzavno_prvenstvo_za_mladje_kadetkinje_i_kadeta_3
JK_Rijeka_-_Drzavno_prvenstvo_za_mladje_kadetkinje_i_kadeta_4-87061
JK_Rijeka_-_Drzavno_prvenstvo_za_mladje_kadetkinje_i_kadeta_1
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...