Juniori Rijeke drugi na Kupu prijateljstva

Autor: Sanja Tumara 10.06.2024

Juniori_Rijeka-70152_w1200-49567 Foto: arhiva

U finalnoj utakmici protiv Crvene zvezde Bijeli su poraženi 8:7 nakon izvođenja jedanaesteraca, budući da je regularni dio utakmice završio bez golova.

Rijeka - Juniori Rijeke, koje vodi trener Goran Gajzler, osvojili su drugo mjesto na međunarodnom turniru Kup prijateljstva održanom na Zlatiboru. U finalnoj utakmici protiv Crvene zvezde Bijeli su poraženi 8:7 nakon izvođenja jedanaesteraca, budući da je regularni dio utakmice završio bez golova. Ključnom se pokazala deveta serija kada je Vigo Frank pogodio gredu, a igrač Crvene zvezde pogodio za pobjedu u finalu.

Naši juniori turnir su otvorili porazom od Vojvodine (1:2) u kojem su primili pogodak u drugoj minuti sudačke nadoknade, ali su u drugoj utakmici skupine pobijedili Velež rezultatom 2:0 i zahvaljujući boljoj gol razlici izborili četvrtfinale.

Tamo su pobijedili Borac iz Banja Luke rezultatom 3:2, pa u polufinalu s uvjerljivih 3:0 svladali Budućnost iz Podgorice i izborili drugi finale turnira, prvi od 2016. godine.

U finalnom ogledu protiv Crvene zvezde, jedine momčadi koja je bez poraza došla do finala, igrači Gorana Gajzlera bili su kvalitetan suparnik, imali su veliku priliku preko Matej Momčilovskog u 62. minuti, ali je suparnički vratar zaustavio njegov pokušaj. S druge strane iskazao se i naš vratar Niko Vučetić koji je u 78. minuti efektno zaustavio udarac iskosa s lijeve strane i odveo utakmicu u jedanaesterce. Tu su u trećoj seriji oba vratara obranila kazneni udarac, no po riječke ambicije kobnom se pokazala deveta serija kada je udarac Viga Franka odsjeo na gredi.

Alberto Bačić i Matej Momčilovski na kraju su bili drugi strijelci turnira s po tri pogotka, dok je Niki Vučetiću pripala nagrada za najboljeg vratara turnira.

Za Rijeku su na kupu prijateljstva nastupili: Niko Vučetić, Mihael Bužić, Antonio Kružić, Edi Vinarš, David Zubović, Lovro Jukić, Toni Živković, Josip Jurčević, Boris Mikloš, Bruno Došen, Rajan Žlibanović, Matej Dorušak, Filip Salković, Matej Momčilovski, Vigo Frank, Alberto Bačić, Fran Škalamera. Stručni stožer: glavni trener Goran Gajzler, trener Velimir Radman i fizioterapeut Bruno Greblički.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...