Juniori Rijeke svladali Istru 1961, Tešović u završnici donio tri boda

Autor: Marina Pauletić 28.05.2023

juniori_rijeka_i_istra

Bijeli su odigrali još jednu odličnu utakmicu u kojoj su dominirali i stvorili niz prilika.

Rijeka - Juniori Rijeke svladali su na gostovanju Istru 1961 2:1 u utakmici 29. kola Prve HNL. Rijeka je stigla do 18. prvenstvene pobjede i učvrstila svoju poziciju na trećem mjestu.

Bijeli su odigrali još jednu odličnu utakmicu u kojoj su dominirali i stvorili niz prilika. U prvom poluvremenu, čvrsta i razigrana Rijeka, svela je Istru na dva pokušaja iz prekida koje je sigurno neutralizirao Bliznac.

Na drugoj strani Rijeka je imala prilike preko Jakca i Panića, ali bez realizacije. Rijeka je nastavak otvorila sjajnim prilikom za Panića nakon sjajne akcije Bodetić- Gajzler-Tešović, te najbolje prilike na utakmici Begonje koji nije uspio pogoditi prazan gol nakon ubačaja Bodetića.

U 60. minuti slobodan udarac izveo je Gajzler, vratar Istre krajnjim naporom obranio, odbijenu loptu Šuke je uputio prema vratima ona se odbila do Burčula koji je konačno sjajnu igru i dominaciju Rijeke okrunio golom – 0:1.

Istra je izjednačila golom Ahmetija u 83. minuti, a tri minute kasnije Rijeka je stigla do drugog gola koji je donio zasluženu pobjedu.

U 84. minuti nova gužva u kaznenom prostoru Istre, više igrača Rijeke pokušalo je poentirati, lopta je na kraju došla do Tešovića koji je driblingom “bacio” na zemlju suparnika i mirno poentira za zasluženu pobjedu Rijeke – 1:2.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...