Juniori Rijeke u subotu otvaraju HNL: „Kada si dio Rijeke, očekivanja su uvijek velika“

Autor: Marina Pauletić 11.08.2023

gajzler_goran_hnk_rijeka Foto: arhiva

Rijeka je lani bila konkurent za sam vrh, dapače, ponijela je titulu jesenskog prvaka demonstriravši odličan nogomet.

Rijeka - Juniori Rijeke u subotu (Igralište u kampu HNK Rijeka, 18 sati) protiv Istre 1961 otvaraju novu sezonu u HNL-u.

Čini se kao da su se još jučer izabranici Gorana Gajzlera borili za najviše pozicije, a sad je pred njima već nova sezona.

– Kada si dio Rijeke, očekivanja su uvijek velika, a ciljevi najviši! Mislim da nam je lanjska sezona sjajan putokaz kako se velikim radom i rigoroznom selekcijom može daleko i visoko. Mi smo imali sjajnu sezonu, ne samo glede rezultata, već još više radi promocije naših mladih igrača. Završili smo sezonu s čak sedam reprezentativaca (Bodetić, Babić, Gajzler, Panić, Tešović, Momčilovski i Kitin) na čemu nam može pozavidjeti svaki klub u Hrvatskoj. Stariji igrači nastavljaju svoj put kroz posudbe i seniorski nogomet, a od ovih mlađih se očekuje da nose novu generaciju i budu stup mlađima od sebe u njihovom razvoju i vlastitom etabliranju, rekao je Goran Gajzler, trener juniora Rijeke, u najavi nove sezone.

Rijeka je lani bila konkurent za sam vrh, dapače, ponijela je titulu jesenskog prvaka demonstriravši odličan nogomet.

– Ja sam uvjeren da i ove sezone možemo biti konkurentni, ali ovaj put na malo drugačiji način. Lani smo u sezonu ušli s četiri starija igrača zaštićenog godišta sa željom da napravimo dobar rezultat u polusezoni i tako otvorimo put mlađima kroz stečenu određenu sigurnost. No, malo njih zna da smo na proljeće ušli s novom momčadi jer su četiri starija igrača otišli na posudbe ili su ostvarili transfer, a četiri igrača su priključena prvoj momčadi i njih smo koristili samo povremeno kada nisu bili u kadru trenera Jakirovića ili im je nedostajalo minuta. Praktično smo preko noći postali od najstarije, najmlađa momčad u ligi. To se vidjelo na rezultatima, ali ujedno smo nagradili klub i momčad sa sedam reprezentativaca u tri različita godišta, ustvrdio je Gajzler.

– U ovu sezonu ulazimo s novom, mladom momčadi bez starijih igrača, ali momčadi koja je već osjetila kako je to boriti se za visok plasman u ligi. Ciljano smo doveli tri igrača koji su vrlo rado pristali biti dio Rijeke jer vide da se ovdje najlakše mogu nametnuti kroz kvalitetan rad i dobar rezultat, a sva trojica su reprezentativci. To je znak da igrači prepoznaju klub u kojem će do maksimuma razviti svoj potencijal. Kada se kompletiramo, siguran sam da ćemo opet visoko, samo da nas u početku dok se stabiliziramo samo „mrvicu“ pomazi i sreća, dobar bodovni učinak,

Trener juniora Rijeke zadovoljan je i pripremnim periodom.

– Iza nas je paklenih šest tjedana, a uvijek nedostaje još malo. No, to su normalne stvari jer se forma brusi kroz prvenstvo, a ono je dugo i zahtjevno. Ova momčad se razlikuje od lanjske najviše u svom individualnom pristupu. Oni su „vojska“ spremna bez pogovora slušati zapovjedi, a ekipa lani je bila skup sjajnih pojedinaca koji su ponekad znaju vući svatko na svoju stranu. Ali i to je odlika sjajnih potencijala, da u važnom trenutku kažu „Daj meni loptu!“. Odgovor na ovo pitanje dat će već prva tri kola , jer odmah ulazimo u ritam subota-srijeda-subota, rekao je Gajzler još jednom ponovivši da svi igrači moraju biti svjesni obaveze i odgovornosti kad obuku bijeli dres.

– Dokle god budem trener juniora Rijeke, očekivanja i ciljevi će biti isti – jurišati po pobjedu, svakom protivniku pokušati nametnuti žestoki ritam, baš kao i naša prva momčad. Ne želim da robujemo sustavima već da nas krasi gard, odnos prema svome dresu i klubu, da po tome postanemo prepoznatljivi i da konačno zaslužimo takvim stavom respekt svakoga protivnika. Mislim da ova generacija to ima i da to mora biti genotip juniora Rijeke i cijele škole, a tada i pojedince momčad baca u orbitu, zaključio je Goran Gajzler.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...