Juniori Rijeke upisali visoku pobjedu protiv Istre 1961 uz sjajnu podršku navijača

Autor: Nikola Cvjetović 27.11.2022

hnk_rijeka_juniori_2022

Juniore Rijeke bodrilo je petstotinjak navijača...

Rijeka - U odličnoj atmosferi pred petstotinjak navijača na glavnom terenu stadiona HNK Rijeka, bijeli su pružili odličnu predstavu i u prvom dijelu, točnije 36. minuti.

Buić je odličnom reakcijom osvojio loptu i proigrao Gajzlera koji je napravio nekoliko koraka i pogodio – 1:0. Bio je to trenutak koji je stigao u pravom trenutku i skinuo grč s nogu juniora Rijeke. Prije vodećeg gola, treba istaknuti nekoliko ubačaja Rijeke pred gol Istre (4′, 12′), te udarac Pajkovića iz dalekometnog slobodnog udarca.

U 19. minuti ubačaj Bodetića stigao je do Gajzlera, ali napadač Rijeke nije dobro zahvatio loptu. Sedam minuta kasnije, Coupland je izveo sjajan prodor i proigrao Panića koji je izbio sam pred gostujuća vrata, ali Tanjić je sačuvao mrežu. U 30. minuti lijep pokušaj škarica bio je neuspješan za Gajzlera. Minutu prije gola, Momčilovski je ubacio, Gajzler nije dobro zahvatio loptu glavom. Rijeka je i drugi dio otvorila napadački, Gajzler je u 47. minuti izbio sam pred gol, ali pucao je preko grede.

U 50. minuti Gajzler je odlično izbacio Couplanda koji je pronaša Panića, Corelli je izbio ubačaj. Minutu kasnije velika prilik za Istru, udarac Lovrića nije pronaša put do mreže. Nakon pogreške Pajkovića (53′), Kukoč je odnio loptu i krenuo prema golu. Udarac se odbio na desnu stranu, uslijedio je novi ubačaj i udarac Couplanda završio je u mreži – 2:0. U 59. minuti Gobbo je pucao sa 16 metara, lopta se odbila od bloka i prošla pored gola. Bio je to zadnji trenutak u kojem je momčad Istre 1961 mogla razmišljati o povratku u utakmicu. Rijeka je navalila još jače, Mikloš (60′) je iščeprkao loptu u kaznenom prostoru, proigrao Bodetića koji je ubacio, a udarac Gajzlera zaustavio je Tanjić. U 64. minuti nova sjajna prilika, Gajzler je samo produljio loptu prostor za Begonju koji se sjurio pred gol, nesebično uposlio Mikloša i kada su već svi vidjeli loptu u mreži, Ćurković je spriječio siguran gol. Mikloš je ponovo bio u centru pažnje u 69. minuti, smirio je loptu u kaznenom prostoru, ali njegov odmjereni udarac otišao je pored gola.

Samo minutu kasnije novi Gajzlera koji je pokušao prebaciti istrčalog Tanjića, ali udarac nije bio precizan. I onda je krenula zanimljiva završnica. Sjajan prodor i još bolja lopta Dujmovića (75′) za Gajzlera koji se sjurio prem golu, zavrnuo u sredinu, Begonja je poentirao – 3:0. I onda je Istra izborila korner (79′). Nakon ubačaja, obrana Rijeke nije najbolje reagirala i Ćurković je zatresao mrežu – 3:1. U 83. minuti Gajzler je bio brži od Corellija koji ga je srušio s leđa u kaznenom prostoru. Uslijedio je kazneni udarac i crveni karton za Corellija. Gajzler je preuzeo odgovornost i “panenkom” zatresao mrežu – 4:1.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...