Juniori Rijeke uvjerljivo pobijedili Osijek

Autor: Nikola Cvjetović 25.08.2024

juniori_rijeke-29087 Foto HNK Rijeka

Prvi trijumf Riječana u novoj sezoni Prve NL.

Rijeka - Juniori Rijeke pobijedili su Osijek rezultatom 3:0 u 3. kolu Prve NL i ostvarili prvi trijumf u novoj sezoni. Nakon domaćeg poraza od Sesveta i remija u Šibeniku, igrači Vjekoslava Miletića rutinski su odradili utakmicu protiv kvalitetnog suparnika, bili bolji u svim elementima igre i na kraju potpuno zasluženo ostvarili pobjedu koja je rezultatski mogla biti i izraženija.

Rijeka je furiozno krenula u utakmicu i između 9. i 20. minute propustila nekoliko velikih prilika, a posebno se istaknuo gostujući vratar Matej Grahovac. U 9. minuti zaustavio je odličan udarac Rajana Žlibanovića, u 12. je Alberto Bačić sa 16 metara pucao preko gola, u 13. pored gola, baš kao i Bruno Došen u 14. minuti. U 15. minuti Bilajac je glavom vratio loptu na pet metara Bačiću koji je glavom pogodio gredu, dok je u 19. Bilajac izašao sam pred Grahovca, malo iskosa, koji mu je skratio kut i zaustavio udarac.

Rijeka se ispromašivala, ali gosti nisu mogli doći do pozicije iz koje bi te promašaje pokušali kazniti, a momčad Vjekoslava Miletića dočekala situacije za usmjeriti utakmicu u željenom smjeru.

U 40. minuti Došen je ubacio iz prekida, Bačić pravovremeno utrčao i glavom skrenuo loptu iza Grahovca – 1:0.

U 55. minuti Bilajac je srušen u kaznenom prostoru nakon driblinga na lijevoj strani pa je Došen sigurno realizirao jedanaesterac – 2:0.

Točku na “i” uvjerljive riječke pobjede stavio je Bilajac koji je dočekao povratnu loptu na drugoj vratnici, nakon odličnog driblinga Thaqija i pogodio za konačnih 3:0.

Mogli su se gosti iz Slavonije vratiti u utakmicu u samoj završnici kada je Josip Dabić išao prema Domagoju Ivanu Mariću koji je pravovremenom reakcijom spriječio pogodak i sačuvao čistu mrežu svoje momčadi.

U idućem kolu juniori Rijeke gostuju kod Lokomotive.

Rijeka – Osijek 3:0

RIJEKA Igralište u kampu HNK Rijeka. Gledatelja 80. Sudac: Antonio Melnjak. Strijelci: 1:0 Bačić (40’), 2:0 Došen (55’-11m), 3:0 Bilajac (66’).

RIJEKA: Marić, Vinarš, Valinčić, Došen (od 69’ Mrvčić), Bačić (od 69’ Jakac), Žlibanović, Bilajac (od 79’ Dorušak), Miškulin, Murica (od 86’ Lekaj), Salković, Thaqi (od 79’ Živković).

OSIJEK: Grahovac, Bilić (od 46’ Perić), Mladinović (od 64’ Šainović), Begović (od 46’ Drga), Tomić (od 64’ Šekutor), Farkaš, Mićić, Peček (od 64’ Kramarić), Nemet, Grgić, Dabić (od 79’ Tajs).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...