Juniori Vaterpolo kluba Primorje EB treći na Prvenstvu!

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 14.03.2022

vk_primorje_eb_juniori

U utakmici za treće mjesto, Primorjaši su svladali splitski POŠK 1937, a umnogome zahvaljujući velikoj prednosti koje su igrači trenera Samira Baraća stekli u prvih 8 minuta.

Rijeka - Od četvrtka 10. do nedjelje 13. ožujka u Gružu, odigravao se turnir Prvenstva Hrvatske za juniore. Primorjaši su ždrijebom bili smješteni u skupinu A, gdje su zajedno sa Jadranom, POŠKom i Zadrom odigrali sljedeće utakmice:

1. kolo, 10.03., POŠK 1937 – Primorje EB 4:8
2. kolo, 11.03., Zadar -Primorje EB 8:16
3. kolo, Primorje EB – Jadran ST 10:12

Nakon utakmica u grupnoj fazi stiglo je vrijeme za četvrtfinale u kojoj su Primorjaši 12.ožujka pobijedili HAVK Mladost rezultatom 10:5. Istog dana u večernjem terminu odigralo se i polufinale u kojoj je bila uspješnija momčad Juga AO 6:4.

U utakmici za treće mjesto, Primorjaši su svladali splitski POŠK 1937, a umnogome zahvaljujući velikoj prednosti koje su igrači trenera Samira Baraća stekli u prvih 8 minuta. Tada je naime Primorje EB povelo 5:1. To je definitivno presudilo pobjednika. Splićani su se uspjeli samo jednom, na 20-ak sekundi pred kraj treće četvrtine primaknuti na 2 gola zaostatka (9:7), ali sav preostali dio utakmice su Riječani imali prednost od 3, a najčešće 4-5 golova razlike.

vk_primorje_eb_juniori_pehar

Tradicionalno, po okončanju Prvenstva Hrvatske, dodijeljene su i nagrade najboljim pojedincima.
Robert Stojanac – najbolji igrač Prvenstva; najboljim vratarom Prvenstva Hrvatske za juniore proglašen je Ivan Jurišić (Jug Adriatic osiguranje); najbolji strijelci su čak trojica, po 15 golova – Patrik Kolak (Jug Adriatic osiguranje), Niko Čubranić (Primorje EB) i Luka Omrčen (Mornar BS); dok je najbolji igrač Robert Stojanac (Jadran).
Trofej za fair-play pripao je splitskom klubu, POŠK 1937.

Ukupni poredak:
1. Jug AO
2. Jadran ST
3. Primorje EB
4. POŠK 1937
5. HAVK Mladost
6. Mornar BS
7. KPK
8. Zadar 1952

Brončani juniori su:
Mauro Ivan Čubranić, Roko Vuković, Duje Tomić, Bruno Smokvina, Gabrijel Burburan, Luka Babić, Niko Čubranić, Vladimir Sotošek, Borna Krota, Noa Burburan, Lucijan Dujmić, Marko Doknić, Mauro Dipić, Dominik Abramović, Fabio Crippa i trener Samir Barać

VK Primorje EB provodi i upise u školu vaterpola. 2011. godište i mlađi mogu postati uspješni kao naši juniori i pohađati našu uspješnu školu vaterpola, koja je u potpunosti BESPLATNA – za sve dodatne informacije, tu smo u inboxu, mailu (vaterpolo.klub.primorje@gmail.com) ili putem broja telefona (099 475 5005)

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...