Kadeti Osijeka pobjednici 70. izdanja Kvarnerske rivijere

Autor: Marina Pauletić 01.06.2024

kadeti_osijek_kvarnerska_rivijera

Osijek je u finalu svladao Dinamo 2:0 i prvi put u povijesti osvojio Kvarnersku rivijeru.

Rijeka - Kadeti Osijeka pobjednici su 70. izdanja Kvarnerske rivijere. Osijek je u finalu svladao Dinamo 2:0 i prvi put u povijesti osvojio Kvarnersku rivijeru.

U trenutku kada je kapetan Anđelo Šutalo podignuo trofej slavlje je moglo početi. Osijek je tako izbrisao gorak okus s prošlogodišnjeg finala kada je ostao bez trofeja porazom od Dinama u finalu nakon jedanaesteraca i to nakon što bijelo-plavi u samoj završnici propustili realizirati najstrožu kaznu.

Sama utakmica ponudila je puno prilika na obje strane. Dinamo je prijetio u devetoj minuti, Horvat je primio loptu u kaznenom prostoru Osijeka, ali njegov udarac zaustavila je vratnica.

Samo minutu kasnije uzvratio je Osijek, Jaman je prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, ali udarac je završio u vanjskom dijelu mreže.

Osijek je mogao do gola u 13. minuti, Majdenić je odigrao za Drgu koji je pucao iz okreta. Lopta se odbila do Gagulića koji je ostao sam u sjajnoj prilici pred golom, ali njegov udarac obranio je vratar Holjevac.

Već u idućoj minuti Majdenić je pucao sa 16 metara preko gola.

Nastavile su se nizati prilike, nakon ubačaja s lijeve strane lopta je prošla kroz kazneni prostor, Horvat ju je dočekao sam na drugoj vratnici, ali njegov udarac odličnom reakcijom zaustavio je vratar Katalinić.

Dinamo su u 22. minuti ponovo dijelili milimetri od vodstva, Šutalov udarac zaustavila je vratnica.

Osijek nije ostao dužan, 60 sekundi kasnije, Jaman je odigrao za Grgića čiji je udarac blokiran.

I onda je stigao gol. Grgić je oduzeo loptu braniču Dinama i povukao kontru, te odigrao za Gagulića koji je zaobišao vratara Dinama i poentirao – 0:1.

Dinamo je u drugo poluvrijeme ušao pokušajem Radoša, udarac glavom otišao je preko gola.

Bijelo plavi su odgovorili udarcem Vlahovića (45′), a minutu kasnije stigao je drugi gol.

Osijek je gradio akciju po lijevoj strani, Jaman je ubacio, a Šainović nije najbolje zahvatio loptu, ali ona je bila dovoljno precizna da prevari vratara Dinama – 0:2.

Modri su krenuli zatim sve više počeli pritiskati i tražiti pogodak koji bi ih vratio u igru.

U 58. minuti udarac Dropulića je otišao preko gola, dok je Osijek na drugoj strani imao odličnu priliku nakon kontre, ali udarac Bilića obranio je Holjevac.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...