Kadetkinje KUP-a Primorje Aqua Maris državne prvakinje u timu, kombinaciji i duu

Autor: Marina Pauletić 10.06.2024

aqua_maris_kadetkinje

U solu su nastupile Ema Božić i Mia Majstorović koje su osvojile drugo, odnosno 5. mjesto.

Zagreb/Rijeka - Pet medalja osvojile su plivačice Kluba umjetničkog plivanja Primorje Aqua Maris (KUP PAM) na Prvenstvu Hrvatske za kadete, održanom 8. i 9. lipnja u Zagrebu.
U ekipnoj konkurenciji, prošlogodišnje viceprvakinje u timu, osvojile su zlato, dok su drugo mjesto zauzele plivačice KUP-a Medveščak, a HAKUP Mladost treće.

Drugo ekipno zlato riječke plivačice osvojile su u kombinaciji i time obranile prošlogodišnju titulu, a odlične rezultate osvojile su i disciplinama duo, i solo. Naime, KUP Primorje Aqua Maris na državnom prvenstvu u umjetničkom plivanju predstavljala su čak tri dua: Mia Majstorović i Ema Božić osvojile su prvo mjesto, treće su bile Katja Perić i Mia Štimac, a Sara Radetić, Leni Redžepović i rezerva Lucija Kardum zauzele su 8. mjesto.

U solu su nastupile Ema Božić i Mia Majstorović koje su osvojile drugo, odnosno 5. mjesto.

Ovogodišnji "zlatni" tim činile su: Mia Majstorović, Ema Božić, Katja Perić, Mia Štimac, Nika Dobrecović, Korina Vidas, Stella Veršić, Emily Brnčić te rezerve Marija Prokhorenko i Cvita Strižić, a kombinaciju su plivale: Mia Majstorović, Ema Božić, Katja Perić, Mia Štimac, Emily Brnčić, Korina Vidas, Stella Veršić, Lenny Cvijić, Marija Prokhorenko i Cvita Strižić te rezerva Nika Dobrecović.
Poredak u kombinaciji bio je isti kao i u timu, odnosno drugi i treće mjesto zauzeli su zagrebački klubovi KUP Medveščak i HAKUP Mladost.

Trenerica riječkih kadetkinja, Marija Šavko:
Zadovoljna sam rezultatom, ali još više njihovim napretkom. Odlično su otvorile nastup u Zagrebu natjecanjem u figurama čiji su se rezultati pribrojali ocjenama sudaca u timu, duu i solu.
Tijekom dva dana natjecanja, Riječanke su odmjerile snage s ekipama zagrebačkih klubova KUP Zagrebački sinkro klub, HAKUP Mladost, KUP Medveščak i KUP ŠASK te splitskim KUP Dolfina te su nizom od pet medalja na najbolji mogući način zaključile natjecateljsku sezonu.

No, djevojke nastavljaju s treninzima. Pred njima je nadraži im nastup – tradicionalna revija KUP-a Primorje Aqua Maris kojom atraktivnim nastupima, uz glazbu uživo, roditeljima, prijateljima i svim zainteresiranim građanima predstavljaju što su naučile. Ovogodišnja glazbena tema je ABBA, a članice kluba svih dobnih skupina plesat će kako svira poznati Ring - ABBA Tribute Band. Revija će biti održana 7. srpnja na Bazenima Kantrida.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...