[KARTING] Završnica PH - Odluke o prvacima

Autor: Miroslav Krpan 12.10.2023

Albert_Luksa__201__i_Fabijan_Vidakovic__215__snimio_M_Krpan-56012 snimio: M. Krpan

U godini obilježavanja 60 godina od prve karting utrke u Virovitici pripremljena 31. Nagrada Virovitice od osnutka AMKK Cobra.

VIROVITICA – Treći puta ove sezone kartingaši će se okupiti u Virovitici, na petom bodovnom natjecanju Otvorenog i Državnog prvenstva Republike Hrvatske, kojim će se zaključiti, u konačnici jedna uspješna sezona. Auto moto karting klub Cobra Virovitica pripremio je 31.izdanje Nagrade Virovitice, karting utrke što će održati 14. i 15.listopada na jednoj od rijetkih karting staza nacionalnog statusa, za koju se vjeruje, osnovom planova Grada Virovitice, da će kroz koju godinu postati nova i suvremena destinacija oktanskog sporta. Natjecanje ovog vikenda bit će jedna od manifestacija kojom se, uz neke popratne sadržaje, obilježava vrijedan jubilej dugih 60 godina od prve karting utrke u Virovitici, čiju je tradiciju od osnutka 2008.godine nastavio sadašnji AMKK Cobra.


Ovogodišnja sezona začeta je u Virovitici početkom svibnja, nastavljena u Novom Marofu, vozilo se ponovo u Virovitici i nakon rujanske utrke u Šmriki, upravo na posljednjem natjecanju, na 10. i 11. bodovnoj utrci sezone odlučivat će se novi prvaci gotovo u svim raspisanim klasama hrvatskog prvenstva. Prijavljeno je 40 vozača, među kojima i tri mlade vozačice iz 13 klubova, a gotovo da nema klase u kojoj su u borbi za novi primat i titulu prvaka barem po dvojica dosadašnjih državnih prvaka. Matematički gledano, jedini siguran prvak i prije posljednjih ogleda može biti David Haluza iz KK Rijeka u klasi Rotax Micro Max. Izglednu borbu za konačno postolje vodit će i Andrija Borovčak (KK Koprivnica) i Karlo Đaković (KK Rijeka), koji su ostvarili nešto manje nastupa ove sezone. Vodeća trojka klase Rotax Mini Max Šimun Borovčak (KK Koprivnica), David Čonkaš (KK Box 707) i Vinko Jellačić (AK Delta) odlučit će o prvaku i konačnom poretku. Trenutno 20 bodova prednosti na liderskoj poziciji klase Rotax Max Junior ima Albert Lukša (AMKK Cobra Virovitica) ispred Fabijana Vidakovića (AK Delta), dok je minimalno treće mjesto sigurno za mladu Vukovarku iz redova virovitičke Cobre Emu Mahičić Cindrić. U ovoj će klasi prvi službeni nastup imati još jedna kartingašića Jenny Šćulac iz AMK No Limits Istra, novopridošlog istarskog kluba u sustavu HAKS-a.

Sa šest pobjeda ove sezone vodeći najbrojnije klase Rotax Max Senior je Leon Zelenko (KK Koprivnica), jedan od naših najuspješnijih vozača na međunarodnoj sceni. O konačnom poretku odlučivat će i plasmani Timoteja Filipovića (AKK Podravina Koprivnica) i Lorenza Mahnicha (KK Rijeka). Kartingaš AK Poreč Motorsport Alex Šćulac nanizao je osam pobjeda u klasi Rotax DD2 i vodeći je ispred Antonia Penda (AK Dubrovnik Racing) i Franka Škugora (KK Dubrava Šibenik). Ivo Matić (KK Koprivnica) ima tek sedam bodova prednosti ispred klupskog kolege Zorana Šveca i u klasi Rotax DD2 Master jedan želi vratiti, a drugi zadržati titulu prvaka. Rijetki su nastupi ove sezone bili u najjačoj klasi KZ2, a ovog se puta za status najboljeg bore četvorica vozača, od kojih svojevremeno višestruki hrvatski prvak Kristijan Habulin (KK1 Zagreb) ima najveće izglede. U klasi KZ2 Master Tomislav Škvarić (Cobra) pokušat će obraniti status lidera i aktualnog prvaka iz 2022.godine, a za vratom mu bodovno „puše“ Valter Smrdelj (KK Rijeka). Novi ekipni naslov smiješi se vozačima KK Koprivnica, drugi su KK Rijeka, a treći domaćini AMKK Cobra Virovitica.

U petak i subotu, tijekom dana, od 10 do 18 sati, voze se slobodni treninzi, a subotnji će dan od 17 sati zaključiti verifikacija sudionika. Nedjeljno jutro od 7 sati dodatna je verifikacija i tehnički prijam kartinga, slijede od 9 sati jednosatni službeni treninzi, dok se od 10,30 do 12 sati vozi uz mjerenje vremena za startne pozicije. Nakon svečanog otvaranja utrke od 12,30 sati starta prva skupina bodovnih utrka, a od 15,30 sati druga. Proglašenje najuspješnijih i dodjela priznanja predviđena je oko 18 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...