Kastavski karatisti osvojili dvije medalje na svjetskom turniru Liga za mlade u Španjolskoj

Autor: Marina Pauletić 21.05.2024

karate_klub_kastav_natjecanje

U Kastav stižu srebrna i juniorska brončana medalja.

Kastav - Od četvrtka, 16. do nedjelje, 19. svibnja u Španjolskoj A Coruñi održan je drugi ovosezonski turnir Lige za mlade (Youth League). Na jednom od najvažnijih i najmasovnijih turnira za mlade karatiste u svijetu, 3600 boraca iz 90 država Hrvatska reprezentacija osvojila je pet medalja, a dvije idu u Kastav, odnosno u Karate klub Kastav!

Srebrnu medalju u konkurenciji mlađih kadeta U14 -55 kg osvojio je Filip Komarac. S pet pobjeda (4:0, 5:1, 3:0, 1:0 i 3:1), Filip se plasirao u finale u kojem je zabilježio poraz rezultatom 5:1 i osvojio srebrnu medalju, ujedno posljednju hrvatsku medalju na turniru.

Juniorsku brončanu medalju osvojio je Leon Buršić (-68 kg) koji je u drugom kolu na turniru pobijedio sa 7:1, u trećem s 2:0, a u četvrtfinalnom s 1:0. U polufinalnom meču uspješniji je bio ukrajinski karatist Nazarii Ozoruba s 5:1 čime je Leon dobio priliku osvojiti brončanu medalju putem repasaža. Oba meča u repasažu Leon je pobijedio (0:0 i 1:0) i osvojio brončanu medalju.

Na turniru su još iz Kastva se natjecali Ante Matijević i Dino Jakovljević, koji su odradili odlične mečeve, ali ih ovaj put nije malo ni pomazila sportska sreća.

Karatiste je vrhunski pripremio i vodio trener Alen Zamlić, a imali su veliku podršku roditelja entuzijasta na tribinama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...