Kendo klub Rijeka uspješan na 11. državnom kendo prvenstvu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 05.12.2022

kendo_rijeka

Nastupilo je 45 natjecatelja u 5 individualnih kategorija, te 13 timova u dvije kategorije. Riječki klub ponovno je bio veoma uspješan i u svim kategorijama u kojima su nastupili, osvojili su i medalje.

Split - U subotu 3. prosinca u Splitskoj dvorani Gripe održano je 11. državno kendo prvenstvo. Nastupilo je 45 natjecatelja u 5 individualnih kategorija, te 13 timova u dvije kategorije. Riječki klub ponovno je bio veoma uspješan i u svim kategorijama u kojima su nastupili, osvojili su i medalje.

U kadetskoj kategoriji Martin Vukelić je osvojio srebro nakon što mu je zlato izmaklo za svega par sekundi. Martin je pobijedio klupskog kolegu Lucijana Sobola u polufinalu, koji je time osvojio 3. mjesto i brončanu medalju. Posebno se istaknuo i Tin Stojanović koji je došao do četvrtfinala, a svojim nastupom zaradio nagradu sudaca za iskazani borbeni duh. U do majstorskoj kyu kategoriji za žene, Ana Svetić i Ariana Koteles su se susrele u finalu gdje je bolja bila Svetić, pa je riječki klub tako podijelio zlatnu i srebrnu medalju. U do majstorskoj kyu kategoriji za muškarce, apsolutnu dominaciju je pokazao iskusni Raul Jereb koji je bez izgubljenog boda došao do finala i pobijedio, osiguravši riječkom klubu ponovno prvo mjesto u ovoj kategoriji.

Kod dan (majstora) muškaraca borbe u skupinama, prošli su Marko Vejvoda koji je zaustavljen u četvrtfinalu, dok je finale pobjeglo Ivanu Marku Tomljenoviću za malo, no osvojio je broncu u ovoj, možemo reći, najtežoj kategoriji. Za svoj nastup općenito, ali posebice u polufinalnoj borbi Tomljenović je nagrađen i nagradom sudaca za borbeni duh. Juniorski tim (Lucijan Sobol, Martin Vukelić, Gregor Matić) glatko je sa 3:0 (6:0 u ipponima) prošao polufinale protiv tima iz Ouke Zadar. No, u finalu ih taktiziranje obje ekipe (Spalato-Split) nije pomazilo, tako da su osvojili vrijednu srebrnu medalju. Kod odraslih timova riječki B tim (Ana Svetić, Ariana Koteles, Raul Jereb) zaustavljen je u četvrtini finala od prvog tima KK Zagreb.

Riječki prvi tim (Luka Srdoč, Ivan Marko Tomljenović, Marko Vejvoda) je došao do polufinala glatko porazivši B tim iz Ouke Zadar 3:0 (6:0 u ipponima). U polufinalu se odvijala prava drama protiv zagrebačkog tima iz kluba Agatsu. Prvo je Ivan Marko Tomljenović poveo protiv Vedrana Rukavine, no riskantnim napadom je drugi put izašao iz terena i zaradio drugu opomenu (hansoku) čime je Rukavina izvukao hikiwake (neriješen rezultat). Vejvoda je odigrao odličnu borbu protiv vrlo jakog Ivana Rendulića, no ipak minimalno izgubio s 0:1. Pobjeda od 2:0 Srdoča protiv vrlo nezgodne Nagayoshi bi riječanima donijela finale, no Srdoč je u zadnjim sekundama borbe uspio napraviti svega 1 ippon i izvući neriješen ukupni ishod, te osigurati dodatnu borbu izabranih boraca na jedan ippon (bod) za prolazak dalje. Riječani su poslali Srdoča na Zagrepčana Rendulića koji je u kratkoj i zanimljivoj borbi uspio nadmudriti Srdoča pogodivši predivan kote ippon (napad na rukavicu) čime su Riječani ostali na brončanom odličju drugu godinu za redom.

Potpuni rezultati:
Kadeti:
1. Luka Kosor (Spalato - Split)
2. Martin Vukelić (Rijeka)
3. Lucijan Sobol (Rijeka) i Borna Bušljeta (Spalato - Split)

Kyu (do majstorska) kategorije za žene:
1. Ana Svetić (Rijeka)
2. Ariana Koteles (Rijeka)
3. Gabrijela Vidić (Ouka - Zadar) i Josipa Jovančević (Ouka - Zadar)

Kyu (do majstorska) kategorija za muškarce:
1. Raul Jereb (Rijeka)
2. Jure Cukar (Zagreb)
3. Hrvoje Zaman (Zagreb) i Martin Glavinić (Zagreb)

Dan (majstorska) kategorija za žene:
1. Ana Gržan Torkonjak (Ouka - Zadar)
2. Maki Nagayoshi (Agatsu - Zagreb)
3. Irena Jurković (Ouka - Zadar)

Dan (majstorska) za muškarce:
1. David Gašparić (Zagreb)
2. Boris Torkonjak (Ouka - Zadar)
3. Ivan Rendulić (Agatsu - Zagreb) i Ivan Marko Tomljenović (Rijeka)

Timovi Juniora:
1. Spalato - Split (Kosor, Bušljeta, Tadej)
2. Rijeka (Sobol, Vukelić, Matić)
3. Ouka (Ćakarun, Jovančević) i Spalato B (Vuletić, Škvorc Vujević, Karninčić)

Timovi odraslih
1. Ouka - Zadar (Gržan Torkonjak, Torkonjak, Travica, Jurković)
2. Agatsu - Zagreb (Rendulić, Nagayoshi, Rukavina)
3. Zagreb (Gašparić, Deković, Cukar, Gelenčir) i Rijeka (Srdoč, Tomljenović, Vejvoda)

Tradicionalno se uz osvojena mjesta i dodijeljene medalje određuje i nagrada sudaca za iskazan borbeni duh kenda koji su po kategorijama osvojili:
Kadeti: Tin Stojanović (Rijeka)
Kyu žene: Ema Ćakarun (Ouka - Zadar)
Kyu muškarci: Petar Đulabić (Zagreb)
Dan muškarci: Ivan Marko Tomljenović (Rijeka)
junior timovi: Victoria Karninčić (Spalato - Split)
odrasli timovi: Petar Ursić Glavanović (Spalato - Split)

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...