KKOI Kostrena pobjedom na final fouru izborio nastup u 1. Hrvatskoj ligi košarke u kolicima

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 29.03.2022

kosarka_u_kolicima_zupan

S konačnim rezultatom 47 : 44 u napetoj završnici KKOI „Kostrena” u finalu je pobijedio KKI „Brod 2” i time izborio plasman u 1. ligu sljedeće sezone.

Kostrena - Sportska dvorana Kostrena bila je domaćin završnog final four turnira 2. Hrvatske lige košarke u kolicima, a na turniru su sudjelovali Košarkaški klub invalida „Zagreb 2”, Košarkaški klub invalida „Koprivnica”, Košarkaški klub invalida „Brod 2” i Košarkaški klub osoba s invaliditetom „Kostrena“. S konačnim rezultatom 47 : 44 u napetoj završnici KKOI „Kostrena” u finalu je pobijedio KKI „Brod 2” i time izborio plasman u 1. ligu sljedeće sezone. U borbi za treće mjesto košarkaši KKI „Zagreb 2” pobijedili su KKI „Koprivnica”.

Nirvana Moschella, inače igračica KKOI 'Kostrena' nije igrala ovu utakmicu no kada smo je upitali da nam opiše kako je doživjela trenutak pobjede istaknula je: 'Nisam bila na utakmici, tako da ne mogu dočarati atmosferu i energiju zbog pobjede, ali svakako sam ponosna na klub, igrače, a u tu čast nosim majicu 'Kostrene' cijeli dan'


KKOI „Kostrena” domaćinstvo je zaslužio kao prvoplasirana ekipa iz regularnog dijela natjecanja. Klub je svoje aktivnosti započeo 2016. godine s ciljem uključivanja što većeg broja osoba s invaliditetom u sport. Budući da je jedini takav program za osobe s invaliditetom na širem području, okuplja članove iz raznih općina i gradova Primorsko-goranske i Istarske županije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...