Kreću upisi u besplatnu školu veslanja u Veslačkom klubu Jadran

Autor: Marina Pauletić 06.09.2024

wp-content/uploads/2021/07/veslanje-ilustracija.jpgFoto: ilustracija

Jedini preduvjet za polaznike je dobra volja.

Rijeka – U Veslačkom klubu Jadran krenuli su upisi u novu školu veslanja, a zahvaljujući suradnji s Lürssen Cesign Center Kvarner, ona će za sve polaznike biti besplatna. Škola počinje od 2. rujna u Jadranovom veslačkom domu na Delti, a namijenjena je djevojčicama i dječacima od 10 do 12 godina iz Rijeke i okolice. Jedini preduvjet za polaznike je dobra volja.

„Upravo u školi veslanja kreću prvi koraci, odnosno zaveslaji svakog budućeg veslača. Iz tog razloga, Veslački klub Jadran svake godine u jesen i proljeće organizira školu veslanja, a ove godine ona se odvija uz pomoć i podršku novih susjeda s Delte – Lürssen grupacije. U današnje vrijeme, nažalost, sport nije svima jednako dostupan te je cilj ove suradnje učiniti veslanje dostupno svima, odnosno omogućiti svakom zainteresiranom djetetu da dobije priliku okušati se u ovom izazovnom, ali prekrasnom sportu“, poručuju iz VK Jadran.

„U Veslačkom klubu Jadran ovim se želi reafirmirati veslanje kao sport koji je duboko ukorijenjen u tradiciji našega grada i kraja te izaći u susret svim potencijalnim sportašicama i sportašima koji zbog financijske prepreke ne mogu sudjelovati organiziranim sportskim aktivnostima“, nastavljaju.

„Ovim se putem stoga pozivaju djevojčice i dječaci u dobi od 10 do 12 godina da dođu u Veslački klub Jadran i okušaju se u najtrofejnijem hrvatskom olimpijskom sportu. Prijave i dodatne informacije mogu se dobiti na 091 211 0210 ili putem maila: vkjadranri@gmail.com“, pozivaju iz VK Jadran.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...