“Kvarneraši“ sjajno najavili Atletski miting na Kantridi: Laura Štefanac ponovno srušila svjetski rekord, a atletičari uzeli ekipno zlato u polumaratonu

Autor: Sanja Tumara 25.04.2022

wp-content/uploads/2020/07/Laura-%C5%A0tefanac-na-mitingu-u-Ljubljani-bacila-koplje-do-tre%C4%87eg-mjesta.jpg

Laura Štefanac popravila je svoj mjesec dana star svjetski rekord u bacanju koplja u kategoriji gluhih osoba na 51.02, a Goran Grdenić, Danijel Peček, Blaž Car Pavlic i, kao pričuva, Ivan Dobrović, postali su ekipni prvaci Hrvatske u polumaratonu.

Rijeka – Međunarodni atletski miting Rijeka 2022. održat će se 10. svibnja na Stadionu Kantrida. Miting se održava u organizaciji Atletskog kluba Kvarner, a na njemu će nastupiti mlađi kadeti (60 i 200m), seniorke (100m, 300m, 800m, 1500m dalj, disk, kugla) te seniori (100m, 300m, 800m, 3000m dalj, disk).

Organizatori podsjećaju da je Međunarodni miting nastavak tradicije organizacije nekadašnjeg prepoznatljivog juniorskog mitinga koji je vinuo brojna poznata imena svjetske i europske atletike. Atletičarima će miting poslužiti za podizanje i provjeru forme, a moći će i ispuniti norme za nastupe na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

„Želja nam je da i Rijeka da svoj doprinos u sezoni na otvorenom, budući da imamo sve uvjete za održavanje natjecanja i jednu od najbržih domaćih atletskih staza“, kažu u Klubu Kvarner.

Treba dodati da su ovog vikenda atletičari Kvarnera Goran Grdenić, Danijel Peček, Blaž Car Pavlic i kao pričuva Ivan Dobrović, postali ekipni prvaci Hrvatske u polumaratonu, dok je Laura Štefanac na bacačkom mitingu u Celju prošli tjedan popravila svoj mjesec dana star svjetski rekord u bacanju koplja u kategoriji gluhih osoba pa sada njen novi osobni i svjetski rekord iznosi 51.02!

Miting na Kantridi počinje u utorak 10. svibnja u 17.00 sati. Startnina se ne naplaćuje, tri prvoplasirana natjecatelja u svakoj disciplini bit će nagrađena medaljama, a prvih pet rezultata prema IAAF bodovnim tablicama dobiti će novčane nagrade.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...