Kvarnerska rivijera: Dinamo i Osijek izborili finale nakon jedanaesteraca

Autor: Marina Pauletić 01.06.2024

kvarnerska_rivijera-63219

Ključni trenutak utakmice dogodio se u sudačkoj nadoknadi.

Rijeka - Kadetske momčadi Dinama i Osijeka igrat će u finalu 70. Kvarnerske rivijere (kamp HNK Rijeka, 15 sati, ulaz sa strane PSC Lovorka), dok će za treće mjesto igrati Istra 1961 i Debrecen (igralište Robert Komen, 13 sati). Obje utakmice odlučili su jedanaesterci, Dinamo je pobijedio Istru 1961 7:6 nakon 2:2 u regularnom dijelu, a Osijek je bio uspješniji od Debrecena 7:5 nakon 3:3 u regularnom dijelu.

Dinamo je protiv Istre 1961 vodio 2:0 na poluvremenu, pa u završnim minutama ispustio vodstvo. Modri su poveli u 5. minuti pogotkom Šutala, u 33. je bilo 2:0 nakon lijepe realizacije Dropulića, ali kvalitetna momčad Istre 1961 propustila je nekoliko prilika prije nego je došla do izjednačenja. Najprije je u 68. minuti vrlo dobro Gojani smanjio na 2:1, a onda dvije minute prije kraja utakmice Brajković ispratio odbijanac i iz blizine pogodio za 2:2.

Nije tu bio kraj, mogao je Dinamo do pobjede, ali u sudačkoj nadoknadi Dropulić je pobjegao u kontru i kada se činilo da mu je preostao lakši dio posla požrtvovni Liović je blokirao njegov udarac koji je išao u nebranjeni dio mreže.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u sudačkoj nadoknadi kada je trener Dinama vratara Blaževića za Holjevca, a ovaj u drugoj seriji jedanaesteraca obranio udarac Švrake. Modri su s druge strane bili precizni iz svih pet pokušaja i s ukupnih 7:5 izborili finale.

Osijek je reprizu prošlosezonskog finala osigurao također nakon što je bio nepogrešiv s kreča. U ogledu protiv Debrecena, vjerojatno najkvalitetnijoj utakmici dosadašnjeg dijela turnira, Mađarska momčad je vodila 3:1, ali uporni gosti iz grada na Dravi uspjeli su se vratiti utakmicu.

Za vodstvo Debrecena zabio je Arva u 10. minuti nakon neopreznosti obrane Osječana, u 30. je Majdenić nakon gužve pogodio za 1:1, ali Debrecen je ipak uspio iskoristiti bolji period igre između 35. i 55. minute te došao do dva pogotka prednosti. Oba puta strijelac je bio Patai zahvaljujući dvije kvalitetne reakcije.

Ipak, dva pogotka zaostatka nisu pokolebala Osječane koji su u završnici ubacili u višu brzinu pa preko Šainovića, koji je u 60. minuti pogodio iz slobodnog udarca te Polovine koji je pet minuta kasnije na drugoj vratnici zatvorio ubačaj s lijeve strane, došli do 3:3.

Mogli su do trijumfa i u regularnim dijelu, Drga je u sudačkoj nadoknadi imao kartu za finale na svojoj nozi, ali gostujući vratar obranio je njegov pokušaj.

Međutim, u raspucavanju s bijele točke nije uspio zaustaviti niti jedan udarac Osječana, dok su s druge strane Mona i Tercza pucali preko gola i slavlje Bijelo-plavih moglo je početi.

U finalnoj utakmici Dinamo će braniti prošlosezonski naslov i tražiti ukupno 11. titulu pobjednika Kvarnerske rivijere, dok će Osijek u svom petom finalu tražiti svoju prvu titulu. Finalnu utakmicu bit će moguće pratiti putem live streama na klupskom YouTube kanalu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...