Kvarnerska rivijera: Istra 1961 slomila Debrecen i uzela broncu

Autor: Marina Pauletić 01.06.2024

kadeti_istre_

Istra 1961 je u posljednjih 25 minuta branila prednost i čekala priliku iz kontranapada.

Rijeka - Kadeti Istre 1961 osvojili su 3. mjesto na 70. izdanju međunarodnog omladinskog turnira Kvarnerska rivijera. Puljani su u ogledu za broncu bili uspješniji od mađarskog Debrecena rezultatom 2:1 i tako pobjedom došli do zaslužene medalje. Mladi nogometaši Istre 1961 kroz cijeli tijek turnira iskazali su se kvalitetnom igrom i samo malo sreće na ruletu jedanaesteraca u polufinalnom ogledu s Dinamom koštalo ih je mjesta u finalu koje ne bi bilo nezasluženo.

Istra 1961 je i protiv Debrecena, koji također zaslužuje pohvale za prikazano, odigrala još jednu dobru utakmicu koja se nakon uglavnom dalekometnih pokušaja, otvorila u nastavku. U 45. minuti Terlević je s 20-ak metara lijepo podvalio loptu za T. Žikovića koji je ušao u kazneni prostor pa vrškom kopačke poslao loptu u mrežu Debrecena – 1:0.

Samo šest minuta kasnije Istra 1961 je povećala vodstvo. Lijepa akcija po desnoj strani rezultirala je povratnom loptom za Gojanija koji je s desetak metara snažnim prizemnim udarcem pogodio za 2:0.

Ipak, Debrecen ni prije ni poslije pogodaka Puljana nije bio bezopasan, a jedan od ubačaja u 54. minuti rezultirao je gužvom pred pulskim vratarem Bukejlovićem ispred kojih je najspretniji bio Patai koji je smanjio na 2:1 i vratio rezultatsku neizvjesnost.

Istra 1961 je u posljednjih 25 minuta branila prednost i čekala priliku iz kontranapada, dok je Debrecen što kroz kombinatoriku, što kroz neke dalekometne pokušaje nastojao izjednačiti rezultat. Nije uspio, a velike zasluge za to idu i vrataru Puljana Bukejloviću koji se u drugom poluvremenu iskazao s nekoliko kvalitetnih intervencija i usmjerio broncu prema Aldu Drosini. Potpuno zasluženo.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...