Kvarnerska rivijera: Kadeti Rijeke poraženi od Istre

Autor: Marina Pauletić 29.05.2024

kvarnerska_rivijera-31928

Na početku drugog poluvremena Rijeka je imala dvije obećavajuće situacije pred gostujućim golom.

Rijeka - Kadeti Rijeke poraženi su od Istre 1961 (0:1) u 2. kolu Kvarnerske rivijere nakon čega su izgledi za plasman u poluzavršnicu natjecanja postali teoretski.

U obostrano otvorenoj utakmici s puno prilika s obje strane Puljani su bili konkretniji na otvaranju kada su koristili pogreške domaće obrane i stavljali na iskušenja Josipa Jurčevića koji se istaknuo s nekoliko kvalitetnih reakcija ili je pogledom ispratio udarce koji nisu bili precizni.

Bijeli su do prve konkretnije situacije došli u 13. minuti kada je Živković, nakon kornera, glavom pucao preko gola. U 14. Podobnik je s distance pucao pored gola, a u 22. isti je igrač ubacio za Vinarša koji glavom nije bio kvalitetan u završnici. U 23. minuti lijepu akciju pripremili su Murica, Živković i Thaqi koji je s 20-ak metara gađao bliži kut, ali je zamalo bio neprecizan. U 30. minuti je na ubačaj s desne strane glavom pucao ravno u vratara Istre 1961.

Puljani su, s druge strane, najbolju priliku u prvih 40 minuta imali u 36. kada je Perković iskoristio pogrešku obrane i ostao sam pred Jurčevićem koji je nogom obranio njegov pokušaj.

Na početku drugog poluvremena Rijeka je imala dvije obećavajuće situacije pred gostujućim golom preko Bačića koji jednom nije dobro zahvatio loptu, a drugi put glavom pucao pored gola. Bijeli su promašili, pa Zeleno-žuti kaznili. Najprije je u 54. minuti Šehić lijepu polukontru okončao udarcem s 18 metara koji je odsjeo na vratnici, a sve kao najava pogotka koji se dogodio četiri minute kasnije.

Igrala se 58. minuta kada je Kumar na drugoj vratnici dočekao jedan visok ubačaj u kazneni prostor Rijeke, pa neometan, s desetak metara, glavom pogodio iza Jurčevića.

Rijeka je nakon primljenog pogotka bacila sve karte u napad znajući da iz poraz izbacuje iz utrke za polufinale, ali izuzev dvije prilike Mrvčića koji u 72. i 74. minuti nije bio precizan, nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Puljana koji su pobjedom napravili veliki korak prema polufinalu

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...