Kvarnerska rivijera: Thaqi eurogolom pokrenuo Bijele

Autor: Marina Pauletić 28.05.2024

kvarnerska_inicijativa-96415

Pomorac se, kao domaćin skupine D koju je organizirao uz potporu Općine Kostrena, predstavio se protiv Rijeke u vrlo dobrom svjetlu.

Rijeka - Kadeti Rijeke (igrači rođeni 2007. godine i mlađi) ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Pomorca (3:0) u prvom kolu jubilarne 70. Kvarnerske rivijere. Nije to bila lagana utakmica za momčad Ivana Lajtmana kako sugerira konačni rezultat, Bijeli su morali istrpjeti nekoliko opasnih napada domaćina prije nego je Dominik Thaqi sjajnim pogotkom u prvom poluvremenu pokrenuo riječku momčad prema pobjedi. Thaqi je u nastavku dodao još jedan pogodak, pa onda sjajnim dodavanjem pokrenuo akciju za treći kojim je pitanje pobjednika definitivno bilo riješeno.

Pomorac se, kao domaćin skupine D koju je organizirao uz potporu Općine Kostrena, predstavio se protiv Rijeke u vrlo dobrom svjetlu. Domaćin se postavio čvrsto i kvalitetno izlazio u kontranapade kojima je nedostajalo malo preciznosti da bi ozbiljnije ugrozili Josipa Jurčevića na golu Rijeke.

Lovro Mihaljević bio je najopasniji u početku utakmice, u 7. i 15. minuti dva puta je prijetio golu Bijelih koji su imali inicijativu, ali su teško dolazili do pozicije za udarac kojim bi otvorili utakmicu. I kada se čekalo da Pomorcu “prođe” dodavanje u zadnju trećinu Rijeka je povela. Igrala se 31. minuta kada je Dominik Thaqi primio loptu na 30-ak metara od suparničkog gola, napravio dva, tri koraka, pa neobranjivo pogodio gornji desni kut – 0:1.

Rijeka je povela 1:0, a Pomorac nastavio kreirati opasne situacije kojima je nedostajao bolji završni pas ili precizniji udarac. Poput onoga Lovre Travice koji je nakon dobrog otvaranja s 25 metara pucao preko gola Rijeke. Do poluvremena Rijeka je zaprijetila još preko Edija Vinarša koji je, nakon kombinacije iz slobodnog udarca, pucao preko gola.

Rijeka je u nastavak ušla odlučnije, a pritisak je rezultirao drugim pogotkom u 45. minuti. U nastavku akcije nakon ubačaja iz kuta lopta se odbila do Dominika Thaqija koji je iskosa s lijeve strane, kroz šumu nogu, naciljao suprotni kut nemoćnog vratara domaćina – 0:2.

Izmjene koje je napravio Ivan Lajtman urodile su plodom i domaćin se teško oslobađao pritiska. U 56. minuti Thaqi je sjajnom dubinskom loptom preko domaće obrane proigrao Dina Živkovića, oba nakon kvalitetnog primanja proigrao Alberta Bačića kojem je u sredini preostao ljepši dio posla i rutinska realizacija za 0:3.

Popucale su nakon tog pogotka sve linije u defanzivnom bloku domaćina i samo zahvaljujući reakcijama odličnih vratara Roka Hegera i Luke Mateja Milića na kraju nisu teže stradali.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...