Lana i Erik Golubović osvojili medalje u šahu na državnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu

Autor: Sanja Tumara 12.08.2022

sah_split_sim-43281

Mladi Opatijci svojim su rezultatima osigurali nastup na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u šahu koje će se ove godine održati u Splitu.

OPATIJA - Mladi Opatijci Lana i Erik Golubović osvojili su medalje u šahu na državnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu i svojim su rezultatima osigurali nastup na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u šahu koje će se ove godine održati u Splitu.

U sklopu 26. izdanja Sportskih igara mladih u Splitu održano je i kvalitetno natjecanje u šahu. Naime, u ovoj sezoni odigran je rekordan broj kvalifikacijskih šahovskih turnira, čak 100, te je bilo prijavljeno najviše SIM-ovaca, od kojih su najuspješniji stigli na državnu završnicu u Split. Među njima su bili i Lana i Erik Golubović.

Erik Golubović nadmoćno je obranio titulu prošlogodišnjeg prvaka te ponovno osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju SIM-a u kategoriji šaha za dječake do 11 godina. Srebrna medalja pripala je Filipu Apostolovskom iz Zagreba, dok je brončanu osvojio Zvonimir Buljić iz Osijeka.

sah_split_sim_02
sah_split_sim_03

Lana Golubović je ove godine prvi put nastupila i odmah osvojila treće mjesto te brončanu medalju SIM-a u kategoriji šaha za djevojčice do 11 godina. Zlatnu medalju je osvojila Lucija Rilje iz Zagreba, a srebrna medalja pripala Heleni je Kosini iz Osijeka.
Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi za djecu od 6 do 18 godina, čija se natjecanja odvijaju prema profesionalnim standardima. Manifestacija je prepoznata od brojnih međunarodnih organizacija, vrhunskih sportaša, sponzora i dužnosnika. Natjecanja se odvijaju u okviru 10 sportova - mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika.

Sportske igre mladih osim propagiranja sporta i sportskog načina života, druženja i igre kroz svoje programe aktivno rade na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja, nenasilja na sportskim terenima i fair playa.

sah_split_sim_05
sah_split_sim_06