Lana Kruljac i Vid Stipković iz Ronilačkog kluba Nevera sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, Kruljac kući donijela broncu!

Autor: Marina Pauletić 01.10.2024

lana_kruljac_vid_stipkovic

Lana Kruljac osvojila je brončanu medalju u disciplini 1000m pp.

Rijeka – Članovi Ronilačkog kluba Nevera, Lana Kruljac kao juniorka i Vid Stipković kao senior sudjelovali su na Svjetskom juniorskom i seniorskom prvenstvu u daljinskom plivanju perajama održanom u Carry Le Rouet (Francuska) od 23. do 28. rujna.

Lana Kruljac osvojila je brončanu medalju u disciplini 1000m pp, te 8. mjesto na 5000m pp i 11. mjesto na 150m pp eliminacija. Za naš klub i za Hrvatsku reprezentaciju to je prva osvojena medalja za žene u daljinskom plivanju perajama na Svjetskim prvenstvima.

Vid Stipković osvojio je odlično 6. mjesto na 150m pp eliminaciji te 9. mjesto na 1000m pp i 5000m pp.

„Svi rezultati ostvareni su u teškim morskim uvjetima uz prisustvo velikih valova Sredozemnog otvorenog mora što naše sportaše nije omelo. Kao i uspjeh u lipnju 2024. na Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju perajama sa osvojenom brončanom medaljom, ovaj je uspjeh povijesni za naš sport i nada da se pronađu financijska sredstva za još veću i jaču Hrvatsku reprezentaciju za slijedeću sezonu. Naši sportaši za tri tjedna nastupaju na Finalu Svjetskog kupa u plivanju perajama u Lignanu (Italija) gdje očekujemo također odlične rezultate za naš ronilački sport i klub“, poručuju iz Ronilačkog kluba Nevera.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...