Laura Štefanac svjetska rekorderka gluhih u bacanju koplja!

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 08.03.2022

ak_Kvarner-Laura_Stefanac FOTO: AK Kvarner

Članica AK Kvarner postala je seniorska prvakinja Hrvatske i svjetska rekorderka gluhih s rezultatom 50,61 metara.

Rijeka - Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u Splitu prošlo je iznad svih očekivanja za Atletski klub Kvarner. Svi atletičari tog kluba koji su nastupili osvojili su medalju, a sada se Kvarner može pohvaliti i svjetskom rekorderkom gluhih u bacanju koplja -Laurom Štefanac koja ih je učinila izuzetno ponosnima.

Kako navode iz kluba, znali su da je njezin svjetski rekord samo pitanje vremena, vjerovali su u ono što Laura i njezin trener Andrej Hajnšek rade, kao i da će prebaciti magičnu granicu od 50 metara. I to se dogodilo u nedjelju kada je Laura postala seniorska prvakinja Hrvatske i svjetska rekorderka gluhih s rezultatom 50,61 metara. Njezin je hitac bio za četiri centimetra bolji od svjetskog rekorda iz 2020. godine i 1,02 metra bolji od njezinog osobnog rekorda, a Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske natjecanje koje će dugo pamtiti.

Evo što je rekla Laura po završetku natjecanja:
“Neopisiv je osjećaj postati svjetska rekorderka, napokon je došao taj dan! Riješila sam se psihološke blokade koju sam osjećala, tijelo je moglo, ali u glavi mi je bilo kao da neću moći prebaciti 50 metara. Znala sam da ću ove sezone baciti preko 50 metara, ali nisam očekivala da će to biti baš u Splitu na otvaranju sezone. Kada sam došla u Split, osjećala sam se vrlo dobro, natjecanje je bilo dobro, bila sam opuštena i to je rezultiralo ovako dobrim rezultatom”, rekla je Laura Štefanac.

Iz AK Kvarner su se pohvalili i ostalim atletičarima kluba koji su nastupili u Splitu i osvojili još šest juniorskih medalja. Andre Jure Čubelić postao je prvak Hrvatske u bacanju diska s rezultatom 49,97 metara, a osvojio je i broncu u kugli s rezultatom 12,49 metara. Tu su i dvoje osvajača srebrnih medalja u bacanju diska, a to su Laura Delač, koja je bacila osobni rekord od 43,54 metra, te Karlo Mance s rezultatom 37,14 metara, kao i dvije brončane atletičarke, Paolu Klasan u bacanju kugle s rezultatom 11,09 metara i Leonardu Mandić u bacanju diska s rezultatom 38,58 metara.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...