Lokomotiva – Rijeka 1:2, četvrta uzastopna pobjeda bijelih

Autor: Sanja Tumara 18.02.2023

Lokomotiva_-_Rijeka_01_2023 Foto: HNK Rijeka

Rijeka je povela preko Frigana, na 2:0 povećao je Obregon, dok je utješni gol za domaćine dao Marić u sudačkoj nadoknadi.

Zagreb - Nogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu 2:1 na gostovanju u utakmici 22. kola SuperSport HNL-a.
Nakon početnog ispitivanja snaga, Rijeka je povela. Selahi je sjajno izbacio Frigana koji je pobjegao obrani Lokomotive i poentirao – 0:1! Friganov udarac s 18 metara, ali ovoga puta Čavlina je bio na mjestu.

U 19. minuti lijepa akcija Rijeke, udarac Selahija s ruba kaznenog prostora išao je u ruke vrataru Čavlini. Dvije minute kasnije Janković je ubacio iz slobodnog udarca, Galešić nije dobro zahvatio loptu.
Lokomotiva se probudila u 23. minuti, Stojkovićev udarac s ruba kaznenog prostora zapeo je u bloku. Lokosi su nastavili pritiskati, Kulenović je odigrao za Ibrahima (25′) koji se naša u odličnoj situaciji u kaznenom prostoru, ali nije bilo preciznosti u udarcu.
Rijeka je odgovorila udarcem Selahija (26′) kojega je Čavlina lako ukrotio, dok je Galešićev udarac nakon ubačaja Marina, blokirao Marić.

U 33. minuti odlična akcija Lokomotive i lopta u prostor za Ibrahima koji se sjurio prema golu Rijeke, ali njegov udarac nije bio dovoljno kvalitetan i Labrović je ulovio loptu.
I onda velika prilika za Lokomotivu u 35. minuti. Galešića je preletjela lopta, Stojković je ostao sam pred Labrovićem. Stojković je bio nesebičan i odigrao za Kulenovića koji je promašio prazan gol!
Nova prilika za Lokomotivu stigla je nakon efektnog udarca Bubanje (38′) kojega je Labrović izvukao ispod grede. Nakon ubačaja iz kuta, de Haas je bio prvi na lopti ispred Labrovića, a udarac je otišao pored gola.

U 47. minuti nova velika prilika za domaćina. Miličević je ubacio, Ibrahim je ostao sam i promašio gol. U 53. minuti lijepu akciju Rijeke zaključio je Banda udarcem s 18 metara, ali nije bilo preciznosti.
Pet minuta kasnije Marin je ubacio prizemnu loptu iz slobodnog udarca, Smolčić je skrenuo loptu koja je otišla pored vratnice. U 64. minuti Lokomotiva je prijetila. Lijep prodor Stojkovića i udarac s 18 metara koji je otišao iznad grede. Marin je još jednom sjajno ubacio iz slobodnog udarca, Hodža je ostao sam ali udarac nije bio precizan.
U 69. minuti Obregon je izbjegao zaleđe i pobjegao obrani Lokomotive – 0:2. U 79. minuti Milićević je ubacio, Tuci ostao sam pred golom. Labrović je sjajno obranio, a drugi pokušaj Tuci je poslao preko gola.

Marić je smanjio u sudačkoj nadoknadi, ali Rijeka je izdržala pritisak i uzela vrijedna tri boda.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...