Lovro Kitin: Poseban je osjećaj biti dio prve momčadi

Autor: Portal Torpedo 01.07.2024

lovro_kitin_hnk_rijeka-26710 Foto: arhiva

"Volim gledati Rudigera, on mi se sviđa kao igrač, pratim njegove pokrete i reakcije, pokušavam to iskoristiti i u svom igračkom sazrijevanju", kaže Lovro.

Rijeka - Sa 17 godina, četiri mjeseca i 28 dana Lovro Kitin najmlađi je igrač na pripremama prve momčadi HNK Rijeka. Ne prvi put, jer još na zimu je trenirao s prvotimcima iako je po uzrastu pripadao – kadetima. Ipak, kvaliteta i nogometni potencijal nisu prošli nezapaženo, a Lovro je igrajući prijateljske utakmice dočekao ono najslađe – zaigrati za prvu momčad HNK Rijeka. Dogodilo se to u Osijeku u završnici prošle sezone kada su ga gledali i roditelji, pa ponovilo u posljednjem kolu protiv Slaven Belupa u domaćoj pobjedi.

Sada se priprema da u novoj sezoni dočeka još takvih trenutaka, a isti njegov sad dijeli i ostatak igrača iz klupske škole nogometa koji treniraju pod paskom Željka Sopića i njegovog stožera.

– Kakav je osjećaj biti najmlađi na pripremama? Odličan! Ovo su mi već druge pripreme s prvom momčadi, prve ljetne koje su malo duže od onih zimskih na kojima sam bio. Prvi tjedan je naporan, ali znali smo da će biti tako. Pred nama je samo puno rada, a siguran sam da će nam se to vratiti kroz prvenstvo i Europu. Na početku sezone nam je cilj izboriti grupnu fazu nekog od europskih natjecanja, mislim da imamo dobru priliku i sada naporno radimo da bismo je iskoristili, rekao je Kitin.

Ovaj 17-godišnjak s Paga priključivanjem prvoj momčadi Rijeke počeo je živjeti svoje dječačke snove.
– Doista je poseban osjećaj biti dio prve momčadi. Otkad sam kao mali počeo trenirati nogomet sanjao sam da ću postati profesionalac i sada je to postala stvarnost. Dijelim svlačionicu s igračima koji su igrali velike utakmice i to me čini posebno ponosnim.

Mladi igrači u nogometnoj momčadi zaduženi su za nošenje lopti i rekvizita na trening, pa i Lovro spada među njih…

– Odnos sa starijim suigračima je sjajan, ponašaju se prema meni i ostalim mladim suigračima kao da smo već dugo s njima. U svakom smislu osjećam se kao dio momčadi, to me ispunjava i daje motivaciju za još više kvalitetnog rada.

Iskusniji suigrači imaju i svojevrsnu mentorsku ulogu.
– Na mojoj poziciji igraju Radeljić i Galešić koji mi dosta pomažu, baš kao i Janković, a iako nemaju puno godina odigrali su već mnoge značajne utakmice. Razgovaramo o svemu, a svojim sugestijama puno mi pomažu da unaprijedim svoju igru. Pomažu mi kod postavljanja u fazi obrane, kod centaršuta, kako se ponašati kod iznošenja lopte. To su mnogi mali detalji koji su itekako bitni jer donose prevagu u igri.

Govoreći o igračkim uzorima Lovro je ponudio zanimljive odgovore.
– Volim gledati Rudigera, on mi se sviđa kao igrač, pratim njegove pokrete i reakcije, pokušavam to iskoristiti i u svom igračkom sazrijevanju. Uz njega volim i Van Dijka koji također igra na mojoj poziciji, a od ostalih volim se ugledati i na Cristiana Ronalda zbog puta kojim je došao do svega što je ostvario u karijeri.

Kada je riječ o igračkim planovima za novu sezonu Lovrina želja je učiti i samo učiti.

– Mlad sam, mislim da ima još puno vremena za mene budući da sam po godištu tek ulazni junior. Moram slušati trenera i starije suigrače, to je jedini put za napredovati. Svaka minuta koju dobijem priliku zaigrati za prvu momčad bit će mi veliko iskustvo i iskreno se radujem tome, zaključio je Lovro Kitin.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...