[VIDEO] Lovro Paparić potpisao dvogodišnji ugovor za Primorje Erste Bank!

Autor: Marina Pauletić 21.06.2023

PRIMORJE_EB_VATERPOLO_PAPARIC_2023__1_

Sportski kalendar natjecanja ove je sezone jako gust.

Rijeka – Na današnjoj je konferenciji za medije svečano obznanjeno kako je 24-godišnji Lovro Paparić potpisao dvogodišnji ugovor za Primorje Erste Bank. Paparić, koji je stasao u Primorju, prije dvije je godine otišao u grčki klub Vouliagmeni, dok je ljeto 2022. godine proveo u Partizanu. Sam je kazao kako je za to vrijeme stekao mnogo iskustva te se zahvalio riječkom klubu koji je prepoznao njegov talent i trud.

PRIMORJE_EB_VATERPOLO_PAPARIC_2023__2_

Ono što je prevagnulo dolasku Paparića je to što će Primorje igrati za kvalifikacije za Ligu prvaka, uz povratak u Premier Regionalnu Ligu. Predsjednik Primorja Erste Bank, Samir Barać naveo je kako mu je bila velika želja povratak Paparića u Rijeku, osobito nakon što je Petar Muslim završio svoju karijeru. Dopredsjednik kluba, Damir Glavan također nije krio zadovoljstvo ovako pozitivnim raspletom događaja pojašnjavajući kako je cilj učiniti klub što stabilnijim i kvalitetnijim te je pozvao sve zainteresirane da se uključe u školu vaterpola.

vaterpolo_klub_primorje_eb_svi_2023 S lijeva na desno: Petar Muslim (sportski direktor), Darko Tončinić (trenutni član Izvršnog odbora), Domagoj Grabovac (budući dopredsjednik Kluba), Hrvoje Grabovac (budući član Izvršnog odbora), Neven Jušić (trenutni član Izvršnog odbora), Franjo Mihelčić (trenutni član Izvršnog odbora), Samir Barać (predsjednik Kluba), Kristian Tončić (budući član Izvršnog odbora), Marino Vukelić (trenutni član Izvršnog odbora), Damir Glavan (dopredsjednik Kluba), Željko Šimac (trenutni član Izvršnog odbora). Na slici nedostaju, ali ih svakako treba spomenuti i budući član Izvršnog odbora Luka Ivančić i trenutni članovi Izvršnog odbora Maja Depikolzuane i Velibor Panjković.

Liga prvaka ima novi sustav igranja. Dosta su se pojednostavila borba za daljnji plasman. Igra se samo jedan krug kvalifikacija, četiri turnira sa po četiri sudionika. Pola ih ide dalje i tvore Ligu prvaka, ostali idu u Europski kup. S te strane imamo Europu, s druge Premier Regionalnu ligu. Hrvatsko prvenstvo se neće igrati ligaškim načinom, već će se rezultati u Regionalnoj ligi zbrajati za doigravanje. Prvi turnir Lige prvaka počinje 9. i 10. rujna, Europsko prvenstvo počinje 7. siječnja, Svjetsko prvenstvo u veljači i pripreme za Olimpijske igre – dečke očekuje zahtjevan ritam.

Uz konferenciju za medije, održan je i sastanak Izvršnog odbora. Tako je novi dopredsjednik, uz Glavana, Domagoj Grabovac. Novi su članovi uprave Kristian Tončić, Luka Ivančić i Hrvoje Grabovac, a svi navedeni postaju i pridruženi članovi izvršnog odbora.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...