Marco Pašalić: Osjećaj je bio neopisiv, ovo je priznanje za mene i za Rijeku

Autor: Marina Pauletić 20.11.2023

marko_pasalic Foto: arhiva

Dolazak u Rijeku za mene je bio pun pogodak, rekao je Pašalić.

Rijeka - Ulazak u igru u 80. minuti, pobjeda protiv Latvije i sjajna prilika u završnici u kojoj su nedostajali centimetri da derbi okruni golom. Marco Pašalić u subotu je ostvario dječački san.

– Osjećaj je bio neopisiv, bio sam zahvalan do neba izborniku što mi je pružio priliku i minutažu. Bio sam blizu gola, jednostavno sam zahvalan na svemu, ostvario mi se san da igram za hrvatsku reprezentaciju. To mi je bio najveći cilj u životu. Bitno je sad tako nastaviti i izboriti se da ostanem dio reprezentacije, rekao je Marco Pašalić nakon vikenda iz snova.

– Ovo je sjajan trenutak u mojoj karijeri, ali i priznanje za Rijeku u čijem sam dresu izborio svoje mjesto u reprezentaciji. Kao što sam veći istaknuo više puta, dolazak u Rijeku za mene je bio pun pogodak, rekao je Pašalić.

– Kad sam ulazio u igru, iskreno nisam previše razmišljao. Jedna misao koja se pojavila je to da mogu usrećiti moju obitelj, mamu i tatu što smo zajedno ostvarili ovaj san. Gol je bio blizu, ali ne treba razmišljati o tome, već idući put kad bude prilika da ju realiziram, rekao je Pašalić.

Hrvatska je slavljem u Latviji došla na korak do EURO-a.

– Bio sam presretan što smo pobijedili, presretan što sam debitirao, atmosfera je stvarno sjajna. Znamo za što igramo i dosad se uvijek pokazalo da je Hrvatska najbolja kad je najpotrebnije i da na kraju ostvari svoje ciljeve. Treba samo nastaviti ovako, ja ću uvijek dati svoj maksimum, ustvrdio je Pašalić.

Mobitel je nakon utakmice bio užaren, teško je bilo prebrojati silne čestitke koje su stigle. Veliki broj poziva, veliki broj poruka, a slobodno popodne u nedjelju bilo je idealan trenutak da dio vremena posveti obitelji. S malim vremenskim odmakom, kad prevrti film, osjećaj je i dalje nevjerojatan.

– Bilo je puno čestitki, jako puno ljudi poslalo je poruku. Iskreno, najbitnije mi je bilo da se čujem s obitelji, mamom, tatom i braćom. Nakon svega sam još jednom prevrtio film sve što se dogodilo. Kada sjediš na klupi i vidiš koji igrači su oko tebe, onda uđeš u igru i vidiš s kojim igračima igraš, to je nešto o čemu sam sanjao, rekao je Pašalić.

Hrvatska posljednju utakmicu kvalifikacija igra protiv Armenije u Maksimiru u utorak od 20.45 sati.

– U dobrom smo ritmu, odigrali smo dobru utakmicu u Latviji, sada moramo osvojiti protiv Armenije tri boda da potvrdimo plasman na EURO. To bi za mene bila najveća čast, da budem dio ekipe koja je izborila plasman na EURO, rekao je Marco Pašalić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...