Marin Mandekić z SRK Rika zauzeo 22. mjesto na ultra trail utrci Transgrancanaria, treći u kategoriji M40

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 05.03.2022

Gran_Canaria_Marin_Mandekic_03

Marin Mandekić ove godine trčao je Advanced stazu ultre Transgrancanaria, čija je dužina 62,5 kilometara i elevacije 2.765 metara, za što je članu SRK Rike trebalo 6 sati i 37 minuta.

Kastav - Član Sportsko-rekreacijskog kluba Rika iz Kastva Marin Mandekić je jaku, međunarodnu ultra trail utrku Transgrancanaria na Kanarskim otocima završio kao 22. u ukupnom poretku. U kategoriji M40 plasirao se na treće mjesto, što njegov uspjeh na Kanarskim otocima čini još većim.
Marin Mandekić ove godine trčao je Advanced stazu ultre Transgrancanaria, čija je dužina 62,5 kilometara i elevacije 2.765 metara, za što je članu SRK Rike trebalo 6 sati i 37 minuta.
Istu dionicu trčala je i članica SRK Rike Maja Urban koja je u cilj ušla kao 157. u ukupnom poretku, kao 23. u ženskoj konkurenciji i kao 12. u kategoriji Ž30.

Gran_Canaria_Marin_Mandekic,_Maja_Urban

Član Rike na jednu od najznačajnijih, ali i najtežih ultra trail utrka stigao je nakon problema sa ozljedama, uključujući i nedavo iščašenje ramena.

“Moglo se i bolje ali fali treninga. Dobro je, rame je na mjestu”, kazao je kratko Marin Mandekić nakon ulaska u cilj.

Prije same utrke govorio je da nije potpuno spreman za ovu zahtjevu utrku, ali da se ipak nada plasmanu među 20. najboljih.

“Stigli smo 10 dana prije utrke, što bi preporučio svakome, zbog mogućnosti treniranja po stazi. Ove godine Maja i ja planiramo trčati utrku od 65 km. Svaki dan prolazimo dijelove staze u laganom tempu oko 3 sata trčanja dnevno. Ne očekujem vrhunski rezultat jer nisam spreman ali ću dati sve od sebe. Staza mi jako odgovara i zadnjih 30 km utrke trčimo na toplijoj strani otoka, što zna raditi probleme zbog visokih temperatura, a meni to odgovara. Maji teren baš ne paše ali je spremnija od mene. Volio bih doći u cilj među prvih 20 natjecatelja”, kazao je Marin Mandekić prije početka utrke.

Gran_Canaria_Marin_Mandekic_02

Start utrke bio je u petak, 5. ožujka u 10 sati po našem vremenu. Prvu kontrolnu točku Tejedan Marin je prošao kao 61. natjecatelj u ukupnom poretku, dok na drugu kontrolu stiže kao 51. ultraš.
U drugom dijelu staze Marin Mandekić dodatno pojačava tempo i na svakoj kontrolnoj točki raste u ukupnom poretku. To je inače jedna od glavnih karakteristika Marina kao ultraša, da postaje sve brži što utrka duže traje.
Ostale kontrolne točke Transgrancanarije prolazi kao 46., 32. i 28., da bi u cilj ušao kao 22. u ukupnom poretku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...