Najavljen Memorijal Florio Burburan

Autor: Mia Mohorić 27.08.2024

Memorijal_Florio_Burburan_1_png__1_

Brojnim aktivnostima prisjetit će se iznimnog sportaša

Cres - U čast preminulom maratoncu plivaču Floriu Burburanu, čija obitelj potječe iz mjesta Dragozetići s otoka Cresa, 30. i 31. kolovoza u Cresu se održava niz vodeno sportskih događanja vezanih uz ovog iznimnog sportaša.

U petak, 30. kolovoza na prostoru uz rivu ispred restorana „Santa Lucia“ održat će se revijalna vaterpolo utakmica u gradu Cresu u kojoj će sudjelovati ekipe vaterpolo klubova „Mali Lošinj“ i „Primorje“ te će u pauzi turnira nastupati skupina sinkroniziranih plivačica kluba „Primorje Aqua Maris“. Po završetku utakmice kreće vaterpolo turnir za rekreativce 3X3 na jedan gol, popraćen zabavnim programom i nagradama. Prijave za turnir moguće su osobno u restoranu Santa Lucia ili na broj 099/5200227.

Memorijal_Florio_Burburan_2__1_


U subotu, 31. kolovoza će se održati plivačka utrka za djecu 50 m sa startom u 12:00 sati te plivački maraton 1000 m(za rekreativce i osobe s invaliditetom) sa startom u 12:30 sati. Vrhunac događanja je5.plivački maraton „VALUN – CRES MEMORIJAL FLORIO BURBURAN“u dužini od 8.000 m sa startom u 17:00 sati iz prekrasnog Valuna. Manifestacija ima za cilj održati sjećanje na velikog sportaša Floria Burburana, ali i popularizirati plivanje i druge vodene sportove te poticati na aktivan način života.
Florio Burburanrođen je u Rijeci 16. lipnja 1952. kao dijete s cerebralnom paralizom. Nije to doživljavao kao manu, tek kao prepreku zbog koje treba unijeti mnogo više truda kako bi se pobijedilo. „Kvarnerski delfin“ kako su ga nazivali tijekom karijere bio je fantastični sportaš kojem treba zahvaliti postavljanje temelja hrvatskog plivanja osoba s invaliditetom, ali i čovjek koji je u svim segmentima svog djelovanja i života pomicao granice, mijenjao ustaljene standarde koje definira “obični” sport.


Organizator događanja je Klub daljinskog plivanja Primorje, uz lokalnog entuzijasta plivača maratonca Danijela Brnića te članove obitelji Floria Burburana koji sudjeluju svake godine na memorijalu. Ovogodišnja novost Memorijala je i dvodnevna radionica plivanja za najmlađe koja se održala u kampu Kovačine kao poticaj neplivačima da se ohrabre te djeci plivačima da se pripreme i sudjeluju na utrci od 50 m. U radionici je sudjelovalo 36 djece iz više zemalja.


Dvodnevna sportska manifestacija održava se uz pokroviteljstvo TZ Grada Cresa, Primorsko-goranske županije i Grada Cresa, a velika zahvala ide i mnogobrojnim sponzorima Memorijala.

program__1_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...