Memorijal Pero Radaković: Rijeka pobijedila Pomorac nakon izvođenja jedanaesteraca

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 21.04.2022

memorijal_pero_radakovic_2022

Rijeka je u odličnom finalu svladala Pomorac nakon boljeg izvođenja kaznenih udarca 5:3 (4:2-11m).

Rijeka - Kadeti Rijeke (2006. godište) pobjednici su 49. izdanja Memorijala “Pero Radaković”. Rijeka je u odličnom finalu svladala Pomorac nakon boljeg izvođenja kaznenih udarca 5:3 (4:2-11m). U redovima Rijeke precizni su bili Belina, Valinčić i Žlibanović, dok su na drugoj strani s bijele točke zabili Bilen i Gulić.

Vučetić je na golu Rijeke obranio udarce Mrle, dok je Stančić pogodio prečku, a kod Rijeke udarac Bene obranio je vratar Pomorca Tomić. I onda je loptu u ruke uzeo David Zubović i poentirao za veliko slavlje nogometaša Rijeke!

Utakmica je također ponudila puno uzbuđenja. U drugoj minuti Valinčić je probao sa 16 metara, vratar Pomorca Tomić bio je siguran.

Rijeka je povela u šestoj minuti. Tadić je prošao po desnoj strani i ubacio, Bilajac je prvo pucao glavom, pa nogom, a tek treći odbijanac je pospremio u mrežu – 1:0.

memorijal_pero_radakovic_2022_2

Rijeka je bila blizu gola u osmoj minuti, nakon ubačaja s lijeve strane, udarac Sušnja obranio je odlično Tomić. U 12. minuti Rožajac ubacio iz slobodnog udarca, Mrle puca glavom, a Vučetić odličnom reakcijom vadi loptu ispod grede. Nakon nespretne reakcije obrane Pomorca u 22. minuti, udarac Tadića otišao je pored gola

U 21. minuti valja izdvojiti udarac Jakaca koji je otišao pored gole, a Jakac je bio u prilici i u 23. minuti, ali vratar Tomić izašao je iz duela kao pobjednik. Uslijedila je zatim nova velika prilika. Bilajac je gurnuo loptu za Žlibanovića, koji je projurio u kazneni prostor i ubacio, vratar Tomić kratko je odbio, Tadić je natrčao. Greda je spasila Pomorac.

Pomorac je drugi dio otvorio pokušajem Glažara, a na drugoj strani udarac Žlibanovića u 37. minuti na putu prema golu odbio se od braniča i promijenio smjer, a lopta je otišla pored gola. Nakon kornera, Jakac je bio najviši, ali udarac glavom išao je ravno u ruke vratara Tomića.

memorijal_pero_radakovic_2022_3

Pomorac je izjednačio 39. minuti, Ratin se odlično okrenuo na rubu kaznenog prostora i precizno pogodio – 1:1. U 42. minuti Mrle je primio loptu u kaznenom prostoru, ali udarac nije bio precizan. U 45. minuti Rožajac se našao u dobroj prilici, ali udarac sa 16 metara obranio je Vučetić. U 49. minuti Rožajac je još jednom sjajno potegnuo s 20 metara, Vučetić je ponovo bio na mjestu.

Rijeka je veliku priliku imala u 61. minuti, Jakac je pucao iz okreta s 15 metara, Tomić je odličnom reakcijom sačuvao mrežu. Kako se približavao kraj Rijeka je pritiskala, ali na kraju susret je odlučen udarcima s bijele točke.

Fotogaleriju možete pogledati na linku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...