Mičevec ugostio kronometriste: Generalka Tvrtka Radovanovića

Autor: Miroslav Krpan 19.05.2022

kronometar_micevac_foto_maja_plavcak__3_ TVRTKO RADOVANOVIĆ (AK Ina Delta) snimila Maja Plavčak

Uz rekordnih 111 sudionika iz 23 kluba ostaje gorak okus desetorice diskvalificiranih zbog tehničkih neispravnosti na vozilima

Mičevac – Treće natjecanje ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u kronometar vožnjama okupilo je, na posebno pripremljenoj stazi poligona donedavnog Centra sigurne vožnje u Mičevcu, nadomak Velike Gorice rekordnih 111 vozačica i vozača iz 23 kluba, a sve u organizaciji zagrebačkog Auto karting kluba „Fly with Kolman“, koji je nazivom „1.Memorijal Ivica Magdić Cic“ manifestaciju posvetio svojevremeno izuzetno uspješnom automobilisti, a po okončanju karijere ništa manje uspješnom sportskom djelatniku i organizatoru niza auto i karting priredbi. Tehnički izvoditelj bio je AMK Zanatlija Zagreb.

Kako se i očekivalo, u prvenstvo su se, nakon izostanka s otvorenja sezone u Taru, uključila dva tandema znana i uspješna u redovima tehničkih disciplina, pa tako i kronometar vožnji. S jedne strane braća Radovanovići, a s druge bračni par Damarija.

kronometar_micevac_foto_maja_plavcak__2_ Luka Fabijančić (102) i Karlo Pelicar (7) u prvom planu (snimila Maja Plavčak)

Tvrtko Radovanović, iz redova zagrebačkog AK Ina Delta, već je na treningu pokazao spremnost za osvajanje trona u Mičevcu, a kroz dvije najbolje bodovne vožnje to i dokazao osvojivši „generalku“ i ukupnu pobjedu trećeg kronometra sezone. Njegov robusni „Peugeot 106 Proto“, ove sezone u novim bojama, odradio je izvrsne rezultate, od kojih je onaj tijekom druge vožnje bio i najbolji čitave manifestacije u vremenu 1:30,720 minuta. Najmanju razliku uz zaostatak 1,812 sekundi na kraju je, u istom automobilu, imao njegov stariji brat Aleksandar, prošlogodišnji državni prvak ove discipline u okviru Hrvatskog auto i karting saveza. Do trećeg je mjesta u ukupnom poretku, za mnoge neočekivano, ali s dvije izvrsne vožnje, a ujednačene i vremenom s treninga, stigao jedan od veterana hrvatskog autosporta Emanuel Mogorović (AK Istra racing team Pazin) u Renaultu Clio R3, uz zaostatak svega 1,909 sekundi za pobjednikom. Nekadašnji kartingaš, a sad svestrani automobilist Zagrepčanin Luka Fabijančić, koji brani boje AK Dubrovnik Racing, uz drugo vrijeme druge vožnje naznačio je da mu malo nedostaje i do postolja generalke, ali se na kraju, s Citroenom C2 Moto, morao zadovoljiti četvrtim mjestom. U niski imena s vrha trocifrene ljestvice najboljih vrijedi izdvojiti još dva. U prvom nastupu za bodove hrvatskog prvenstva Buzećanin Majk Bašić (AK Buzet), u „mini“ prototipu BRC Evo, stigao je do petog mjesta, dok je šesto mjesto Karlu Pelicaru (AKORK Skok racing 1993) za volanom Peugeota 106, donijelo pobjedu u konkurenciji čak 21 juniora, ali i preuzimanje liderske pozicije ukupnog poretka nakon tri natjecanja nove sezone.

kronometar_micevac_foto_maja_plavcak__1_ Uspješan povratak na staze Emanuel Mogorović (AK IRT Pazin) snimila Maja Plavčak

Najuspješnijom vozačicom očekivano je bila Puljanka Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) u Autobianchiju A112, dok je u konkurenciji veterana prvu pobjedu slavio Nino Vozila (AK Ina Delta), vozači Hyundai Kona N. Ekipa organizatora AK Fly with Kolman nastupila je čak s 24 vozača i vozačice, ali u konačnici imala i najbolju klupsku družinu s tri pojedinačne pobjede u klasama Tomislava Vrčaka, Siniše Bakse i Kristijana Fičora. Bili su uspješniji od pazinskog AK IRT, te zagrebačke Ina Delte. Pobjednici preostalih klasa su Ozren Vitezica (AK Učka Sport), Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj), Karlo Pelicar, Emanuel Mogorović i Tvrtko Radovanović.

Natjecanje će ostati zapamćeno i po deset diskvalificiranih vozača kod čijih je automobila, što redovnom tehničkom kontrolom, što osnovom uloženih prigovora, pronađena tehnička neispravnost. Već je u Taru bilo šest diskvalificiranih, neki su sada čak i ponavljači, a sve je to dobrodošlo kako bi eventualni pokušaji (ne)svijesnih „varanja“ na tehničkim karakteristikama bili svedeni na „nulu“.

Slijedeće natjecanja PH je u urbanoj zoni grada Čakovca 29.svibnja, ponovo u organizaciji AKK Fly with Kolman.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...