Mila Prpić osma, Mateo Žugec sedmi na Svjetskom kupu u Antalyji

Autor: Portal Torpedo 31.03.2024

gimnastika-73294

- Zadovoljna sam svojom izvedbom s obzirom da je ovo bilo moje prvo finale Svjetskog kupa. Nadam se da ću tako nastaviti i dalje, na Svjetskim kupovima u Varni i Kopru, poručila je Mila.

Antalya - Završen je prvi ovosezonski turnir iz serije Svjetskog Challenge kupa održan u Antalyji. U današnjim finalima nastupilo je dvoje hrvatskih predstavnika. Mateo Žugec na konju s hvataljkama osvojio je sedmo mjesto. Prvi put u finalu Svjetskog kupa bila je 15-godišnja Riječanka Mila Prpić, završila je osma.

Mateo Žugec u finalu konja s hvataljkama bio je sedmi s ocjenom 12.400. Dobio je bod i desetinku manje nego u kvalifikacijama. Žugeca je završnica vježbe danas „koštala“ mnogo boljeg plasmana. Problem se dogodio na saskoku.

Uoči finala gimnastičarki na parteru želja Mile Prpić bila je ponoviti vježbu iz kvalifikacija. Riječanka je uspjela u tome. Ponovo je završila osma, i ocjena je bila vrlo slična kao i u jučerašnjim kvalifikacijama – 12.567. Nastup u Turskoj Mila Prpić zauvijek će pamtiti.

„Zadovoljna sam svojom izvedbom s obzirom da je ovo bilo moje prvo finale Svjetskog kupa. Nadam se da ću tako nastaviti i dalje, na Svjetskim kupovima u Varni i Kopru. “

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...