Kup Hrvatske: Rijeka svladala Libertas i izborila osminu finala

Autor: Marina Pauletić 26.09.2023

nk_rijeka_nk_osijek_2023_pjaca__6_ Foto: arhiva

Yansane je u današnjoj utakmici ponetirao za svoj prvijenac u riječkom dresu.

Novska/Rijeka – Momčad Rijeke danas je u Novskoj igrala utakmicu protiv NK Libertas u 1. kolu SuperSport Kupa Hrvatske te ih uvjerljivo pobijedila rezultatom 0:9.

Prvi je gol pao već u 4' minuti kada je Hodža odigrao za Grgića koji je odlično ubacio, a Yansane poentirao za svoj prvijenac u riječkom dresu. Nova prilika pružila se dvije minute kasnije, ali Ivanovićev udarac otišao je u vanjski dio mreže. Sljedeći gol dogodio se u 14' minuti. Hodža je potegnuo, lopta je išla po sredini gola, ali je iznenadila vratara Libertasa.

Već u 18' minuti Ivanović je izbio sam pred vratara Libertasa i ponetirao za 0:3. U 31' minuti Ilinković je sjajno proigrao Yansanea koji je izbio sam pred gol i zabio za 0:4. Ista se situacija dogodila tri minute kasnije, no Huska je sjajnom intervencijom uspio sačuvati mrežu. Prvo je poluvrijeme tako završilo s četiri gola razlike.

Na početku drugoga poluvremena domaćin je izveo nekoliko zamjena, a peti gol za Rijeku dogodio se u 49' minuti. Ivanović je lijepo prošao i ostavio loptu za Grgića koji je prizemnim udarcem zatresao mrežu. U 57' minuti Veiga je zaradio žuti karton, a onda su bijeli dali još dva gola. U 58' minuti Ilinković je gurnuo za Hodžu koji je proigrao Ivanovića, dok je u 67' minuti Ilinković odigrao na desnu stranu za Bogojevića koji je nanišanio i pogodio suprotan kut.

Niti posljednje minute utakmice nisu prošle bez golova riječke momčadi. Momčilovski je u 84' minuti ubacio, Junčaj odlično pucao glavom, ali vratar Libertasa obranio je udarac sjajnom intervencijom. Natrčao je Janković i pospremio loptu u mrežu. Pet minuta kasnije uslijedio je precizan udarac Veige za konačnih 0:9.

Bijeli će u osmini finala gostovati kod Cibalije u Vinkovcima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...