Muški rukometni klub Zamet obnovio momčad uz daljnju sponzorsku potporu omladinskom pogonu

Autor: Sanja Monar 12.02.2023

rk_zamet-40739

Javnosti su predstavljeni novi igrači – ugovori su potpisani s povratnikom u klub Darijem Černekom te mladim igračima Matijom Perkovom i Antonijem Kezićem te je najavljeno da se uskoro biti potpisan i ugovor s Karlom Tomovićem.

Rijeka - Uoči utakmice u Ligi za opstanak, predstavljeni su novi igrači i treneri Muškog rukometnog kluba Zamet te nastavak sponzorske podrške Rukometnoj akademiji (RINA).

Predsjednik MRK Zamet Milan Ivaniš zahvalio se Gradu Rijeci, INA rafineriji nafte, Riječkom sportskom savezu i Županijskom sportskom savezu PGŽ-a na podršci u radu na svečanosti upriličenoj uoči ključne utakmice s RK Moslavinom.

Javnosti su predstavljeni novi igrači – ugovori su potpisani s povratnikom u klub Darijem Černekom te mladim igračima Matijom Perkovom i Antonijem Kezićem te je najavljeno da se uskoro biti potpisan i ugovor s Karlom Tomovićem.

„U klub smo vratili trenere Milana Uzelca, Alena Kurbanovića i Marija Kezića, a možete očekivati još neka iznenađenja“, kazao je Ivaniš, zahvalivši se i trenerima na ukazanom povjerenju u klub.

Plan i program nove uprave u sljedeće dvije godine predstavilo je direktor Vjekoslav Vrljić.
„Prije svega zahvalio bih se u ime INA-i na produženju suradnje i povjerenju omladinskoj školi – Rukometnoj akademiji. To nam jako puno znači s obzirom na to da je naš program zasniva upravo na oporavku naše omladinske škole“, kazao je Vrljić, dodavši kako je nova uprava dolaskom na čelo zatekla klub u dosta lošem operativnom stanju.

rk_zamet-93571



„Svjesni smo težine zadatka i loše situacije u klubu, no uvjereni smo u našu viziju kao nešto ispravno. Želimo voditi transparentni klub te stojimo pri tome da svatko tko je dio kluba – Grad, sponzori, RSS – ima pravo znati što se radi u klubu te smo spremni moralno i pravno za to odgovarati“, poručio je Vrljić.


Istaknuo je kako njihovu podršku ima i dosadašnji trener Teo Hrvatin, kao i novi treneri – dok su Kurbanović i Kezić preuzeli U15 te u mjesec dana ostvarili vidljivi napredak u radu momčadi, Uzelac je na čelu omladinske škole.
„Naš cilj je da što više mladih završi u prvoj ekipi. Već smo neke ideje počeli sprovoditi u djelo, organizacijom prezentacija rukometa za predškolsku djecu, a sljedeće planiramo djecu nižih razreda osnovnih škola Zamet i Kantrida dovesti u dvoranu, prezentirati im rukomet te time što više djece potaknuti da se počnu baviti sportom“, kazao je Uzelac.


Rukovoditelj u INA – Rafineriji nafte Rijeka Luka Talajić, inače i sam bivši rukometaš, podsjetio je kako INA podržava omladinski pogon od 2011. godine.
„Velika nam je čast i zadovoljstvo da smo i ove godine ovdje s vama. RINA je zamišljena kao program usmjeren mladima i iz ove dvorane je već poteklo nekoliko olimpijaca i iskreno se nadam da će nam netko od ovih dečkiju priuštiti to veselje da ponovno slavimo velike uspjehe. INA je usmjerena mladima, jer mislimo da je ulaganje u mlade ulaganje u budućnost. Kao prvo, moramo ih naučiti zdravim navikama, da se do velikih uspjeha dolazi uz veliki trud te da je za ostvarenje ciljeva potreban je timski rad“, kazao je Talajić, zaželjevši što više sportskih uspjeha.

U upravi kluba nalazi se i Željko Jovanović, koji je bio jedan od začetnika Rukometne akademije.

rk_zamet-62045


Uz zahvalu INA-i na podupiranju omladinske škole, o važnosti ulaganja u mlade, koji su budućnost svakog grada, govorio je zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski. Naglasio je važnost volonterskog rada u sportu, ali i financijskih ulaganja, bez kojih nema sporta. Stoga je vodstvo grada, pripremajući proračun za ovu i naredne dvije godine, kao jedan od prioriteta izdvojilo i povećanje ulaganja u sport.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...