Na Kvarner, u Rijeku i u Opatiju, stižu ponajbolji mladi rukometaši svijeta

Autor: Nikola Cvjetović 23.07.2023

hrvatska_belgija_rukomet_2023_zamet__3_

Početak kolovoza na Kvarneru biti će u znaku mladih rukometaša koji će se od 2. do 13. kolovoza boriti za titulu prvaka svijeta, na 10. izdanju IHF Svjetskog prvenstva za kategoriju U19.

Opatija, Rijeka - Na Kvarner, u Opatiju i Rijeku, početkom kolovoza stižu ponajbolji mladi rukometaši iz cijelog svijeta. Naime, od 2. do 13. kolovoza u Hrvatskoj se održava deseto Svjetsko prvenstvo mladih do 19 godina, koje će u jednom svom dijelu zaći i u navedene gradove. Prvenstvo IHF organizacije, čiji je domaćin Hrvatska, okupit će 32 najbolje svjetske rukometne ekipe koje će tijekom 11 dana smotre snage odmjeriti u Varaždinu, Koprivnici, Opatiji i Rijeci.

Hrvatska U-19 reprezentacija natjecanje će započeti u Skupini A u Varaždinu, a snage u prvom krugu odmjerit će s Ruandom, Portugalom i Alžirom.

Opatija i Rijeka biti će domaćini utakmica Skupine E, F, G i H. Točnije, u Opatiji će igrati u skupini G – Njemačka, Argentina, Saudijska Arabija i SAD, i skupina H, u kojoj će snage odmjeriti Švedska, Farski otoci, Burundi i Iran.

U Rijeci u skupini E igraju: Danska, Austrija, Kina i Meksiko, a u skupini F Norveška, Crna Gora, Makedonija i Gruzija.

U drugom dijelu natjecanja bolje plasirani će natjecanje nastaviti u Varaždinu i Koprivnici, gdje će se odigrati i finale i utakmica za treće mjesto.

Ceremonija otvaranja SP-a biti će u Varaždinu, a zakazana je na dan početka smotre u 19 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...