Na susretu Hrvatska - Latvija dignuli ustašku zastavu - idući put utakmica bez gledatelja?

Autor: Portal Torpedo 14.09.2023

hrvatska_latvija_navijaci Foto: arhiva

Prva iduća domaća utakmica hrvatske reprezentacije igra se u Osijeku.

Rijeka - Na utakmici između Hrvatske i Latvije koja se igrala na Rujevici atmosfera je bila sjajna, međutim ponašanje pojedinaca uspjelo je baciti ljagu na nešto što je trebao biti korektan sportski susret.

Riječ je o tome da su trojica hrvatskih državljana (2000., 1989. i 1998.) u nekoliko navrata vidno isticali zastavu s ustaškim obilježjima. Redarska služba odmah je oduzela navedenu zastavu, dok su policijski službenici sa stadiona doveli dvojicu osumnjičenika u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je i trećeosumnjičeni (1998.) sudjelovao u protupravnom ponašanju te je i on naknadno doveden na kriminalističko istraživanje.

Promatrač FARE-a podnio je izvještaj delegatu utakmice te je zbog tog incidenta Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a. Hrvatski nogometni savez još uvijek se nalazi pod uvjetnom kaznom radi diskriminatornog ponašanja navijača na završnici Lige nacija pa bi ova kazna mogla rezultirati aktivacijom kazne igranja jedne domaće utakmice bez publike, prenosi HNS.

Prvu sljedeću domaću utakmicu hrvatska reprezentacija igra 12. listopada u Osijeku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...