Najavljen 15. Međunarodni plivački miting „Victoria – Primorje“

Autor: Marina Pauletić 01.03.2024

press_plivanje2

Svoj je nastup potvrdilo više od 500 plivačica i plivača iz 52 kluba.

Rijeka - Plivački klub „Primorje“ iz Rijeke u suradnji sa Hrvatskim plivačkim savezom će 2. i 3. ožujka 2024. godine na Bazenima Kantrida organizirati 15. Međunarodni plivački miting „Victoria – Primorje“ koji je po kvaliteti prepoznat i uključen u sustav plivačkih natjecanja Grand prix Hrvatska i ujedno je kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre koje će se održati 2024. godine u Parizu.

Prvi miting organiziran je 2008. godine u čast proslave 100 godišnjice Kluba i otvaranja novog bazenskog kompleksa Bazeni Kantrida koji ponosno nose epitet jednog od najljepših bazenskih kompleksa u cijeloj Europi.

Svoj je nastup potvrdilo više od 500 plivačica i plivača iz 52 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Portugal, Crna Gora, Kosovo, Mađarska, Srbije i Makedonije.

- Smatramo ovo natjecanje najboljom promidžbom za razvoj plivačkog sporta u gradu Rijeci i regiji sa stoljetnom tradicijom i vrijednostima koje se očitavaju u velikom broju reprezentativaca i olimpijaca koje je naš klub dao, poručili su iz kluba.

press_plivanje-14759

Na ovo izdanje dolaze i velika plivačka imena.

Hrvatski reprezentativci:

Nikola Miljanić – olimpijske igre 2021. Tokyo, SP Doha
Luciana Lukšić – zlatna medalja EYOF
Ana Blažević – reprezentativka, SP Doha
Amina Kajtaz – olimpijske igre 2016. godine Rio de Janeiro, SP Doha
Niko Janković, SP Doha
Jana Pavalić – zlato sa SP za juniore, srebro i bronca sa EP za juniore, zlato i srebro sa EYOF

Slovenski reprezentativci:

Janja Šegel – olimpijske igre 2016. godine Rio de Janeiro

Bosanski reprezentativci:

Iman Avdić – reprezentativka

Srpski reprezentativci:

Anja Crevar - olimpijske igre 2016. godine Rio de Janeiro, SP Doha – 4. mjesto 400 mješovito

Miting se održava u dva dana kroz dva dijela. Rasplivavanja počinju u 7:00, dok su u 08:30 sati na rasporedu kvalifikacijske utrke. Rasplivavanje za finalne utrke počinje u 16:00 sati, dok su u 17:00 sati finalne utrke.

Finale pliva 10 najbržih po isplivanim vremenima – apsolutna kategorija, B finale otvoreno je za nastup najbolji juniora i mlađih juniora, dok je C finale otvoreno samo za najbolje mlađe juniore.

Svečano otvaranje mitinga je u subotu u 16:45 sati. Radi velikog broja sportaša, ulaz gledateljima nije dozvoljen, svi zainteresirani mogu natjecanje pratiti na YouTube kanalu PK „Primorje“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...