Najavljen drugi kvalifikacijski turnir za LEN EUROKUP

Autor: Marina Pauletić 19.09.2023

vk_primorje_len_kup_najava__2_

U Rijeci će Primorje Erste Bank igrati protive Orade s kojima su se već susreli u Rumunjskoj.

Rijeka - Vaterpolo klub Primorje EB na današnjoj tiskovno konferenciji najavio je drugi kvalifikacijski turnir za LEN EUROKUP koji se od 22. do 24. rujna održava na Bazenima Kantrida. Na konferenciji su govorili sportski direktor Petar Muslim, kapetan momčadi Tin Brubnjak te član momčadi Karlo Babić. Uvodno su kazali nekoliko detalja o prvom kvalifikacijskom turniru za LEN LIGU PRVAKA, odnosno prvom dvokolu PREMIER REGIONALNE LIGE.

„Iza nas je prvi kvalifikacijski turnir za Len Ligu Prvaka koji smo odigrali u Oradei. Turnir smo odradili jako dobro sa svim ekipama smo se nosili odlično i pokazali smo da naša mlada ekipa može igrati sa svima. Također prve dvije utakmice Premier Regionalne lige s ekipom Jadrana i ekipom Mornara su prošle dobro zadovoljni smo ishodom. Najvažnije je što smo napokon kompletni jer prvi turnir u Oradei smo odigrali bez Viktora Tončinića koji se stigao opraviti do utakmica u Splitu, međutim u Splitu smo bili bez Lovre Paparića koji će biti spreman za turnir u Rijeci. Sretni smo što smo dobili domaćinstvo mislim da je to izuzetno bitno kako za nas tako i za grad Rijeku da su se europske utakmice vratile na Kantridu. Iskoristit ću ovu priliku da pozovem navijače da budu naš osmi igrač jer nas zaista očekuju vrhunske utakmice“, izjavio je sportski direktor Petar Muslim.

Kapetan ekipe, Tin Brubnjak osvrnuo se na gostovanje u Splitu proteklog vikenda: „obrana nam je bila malo lošija, ali mislim da smo protiv mornara opravdali ulogu favorita i uzeli prve bodove u regionalnoj ligi koji su nam bili jako bitni kako za početak sezone tako i za ostatak Premier Reagionalne Lige, te potvrdu naše kvalitete u daljnjem europskom natjecanju“.

vk_primorje_len_kup_najava__1_

U Rijeci će Primorje Erste Bank igrati protive Orade s kojima su se već susreli u Rumunjskoj. „Iako smo ih ondje pobijedili tri razlike, to ne znači da će biti lagana utakmica te se trebamo dobro pripremiti. Ekipa Radničkog, koja je isto igrala kvalifikacije za Ligu Prvaka, također je ozbiljan protivnik“, kazao je Karlo Babić.

Što se tiče ekipe Solarisa, s kojim su Primorjaši odradili dva pripremna treninga, Muslim je naglasio se kako se u odnosu na prošlu sezonu klub pojačao. Sam turnir Primorje otvara s Radničkim. „S obzirom da imaju mnogo novih igrača koji su nam nepoznati, bio bi velik korak i vjetar u leđa za ostale utakmice kada bi ih pobijedili“, kazao je Muslim.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...