Najbolji mladi vratar Starog kontinenta, riječki vaterpolista Ivan Mauro Čubranić: Dugoročni cilj su Olimpijske igre, a kratkoročno biti što bolji u svakom izazovu

Autor: Nikola Cvjetović 12.09.2024

ivan_mauro_cubranic_u19_zlato

U svakom slučaju vjerujem da nas je do ove titule dovela prije svega jaka obrana. Nisu nam mogli zabiti ni s igračem više – osvrnuo se Čubranić na EP koje je održano u Bugarskoj

Rijeka - Telefon posljednjih dana intenzivno zvoni - zovu novinari, prijatelji, čestitari... Svi oni koji prate vaterpolo. Ivan Mauro Čubranić rado prihvaća čestitke, a s novinarima je spreman podijeliti sve utiske s netom završene smotre Starog kontinenta na kojoj je s juniorskom, U19 reprezentacijom Hrvatske osvojio zlato te je izabran za najboljeg vratara turnira. Riječkom vaterpolisti, članu Primorja EB, svakako je to nova velika motivacija za daljnje ulaganje u sport, u kojeg je ušao još kao devetogodišnji dječak kada se za svojom braćom uputio na vaterpolo u riječki bazen.

- Kako dani prolaze tako smo sve svjesniji postignutog uspjeha, koji je povijesni jer nikad U19 reprezentacija Hrvatske nije osvojila zlato, iako ima dva srebra, što je također izuzetan sportski rezultat. U svakom slučaju ponosni smo i sretni što smo uspjeli ostvariti ovaj uspjeh. Turnir je bio izuzetno težak. Igrali smo u jakosnoj skupini iz koje su se čak četiri ekipe našle u polufinalima. Od samog početka bilo je izuzetno intenzivno, utakmice su se igrale na gol-dva razlike pa je u finalu umor bio itekako prisutan. No želja za pobjedom na kraju je presudila. U finalu smo fazu obrane odlično odigrali, iako su nas u jednom trenutku u napadu uspjeli malo ugasiti. Međutim, smatram da iako smo dobili zahvaljujući boljem izvođenju peteraca, da takav rezultat nije sreća. I peterci se treniraju i vježbaju i moram priznati da smo na treninzima radili na tome i taj se rad isplatio. U svakom slučaju vjerujem da nas je do ove titule dovela prije svega jaka obrana. Nisu nam mogli zabiti ni s igračem više – osvrnuo se Čubranić na EP koje je održano u Bugarskoj, a na kojem su u finalu nadjačali Crnu Goru 10:8 nakon izvođenja peteraca.

Misli mladog vaterpoliste već su usmjerene na daljnje sportske izazove. U drugoj polovici rujna kreće regionalna liga, zatim Prvenstvo Hrvatske i Euro Cup. Želja je ostanak u Premier ligi, što bolje odraditi državno prvenstvo, a nada se da će odigrati i dobre kvalifikacije na europskoj sceni i plasirati se u daljnji krug natjecanja.

- Nadam se da će Rijeka biti domaćin SP-a u vaterpolu za U20 kategoriju. Volio bih s tim natjecanjem pred svojom publikom okončati nastupe u mlađim reprezentacijama. Kada govorimo o dugoročnim ciljevima meni su to svakako Olimpijske igre, a kratkoročno ću pokušati biti što bolji u svakom danu, treningu, na svakoj utakmici, rekao je Čubranić, inače student Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Na pitanje o tome kako provodi slobodno vrijeme, kojeg priznaje nema puno, Čubranić kratko odgovara da su njegova sfera interesa "prijatelji i fakultet".

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...