NAŠICE PROBIJAJU LED Hrvatski auto i karting savez kreće s prvom promocijom karting slaloma u Našicama

Autor: Miroslav Krpan 21.10.2022

Karting_slalom_-_novost_u_oktanskom_sportu__snimio_M_Krpan_ Karting slalom - novost u oktanskom sportu (snimio M.Krpan)

Pravo prijave imaju svi zainteresirani, mladi ljudi, koji će prema uzrasnoj kategoriji biti razvrstani u tri skupine: kadeti od 10 do 13 godina, juniori od 14 do 16 godina i seniori stariji od 17 godina.

NAŠICE – Našice, po svemu sudeći postaju novi hrvatski oktanski centar. Nedavno je uspješno održano prvo službeno bodovno automobilističko natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u ocjensko-spretnosnim vožnjama, da bi u nedjelju, 23.listopada domicilni Auto klub Panonija bio domaćinom i realizatorom prve promocije Karting slaloma u Hrvatskoj, čiji je nositelj nacionalni sportski Hrvatski auto i karting savez.

Protekle dvije-tri godine, zbog epidemioloških su razloga onemogućile intenzivne radnje na promociji novog oblika okupljanja mladih vozača, koje nije klasično utrkivanje, već prikaz vještine i brzine, okretnosti i snalažljivosti u kartinzima na malom prostoru, unutar staza omeđenih čunjevima, s posebno zadanim ispitima.

Tehničke pretpostavke identičnih karting „bolida“, kao i niz potrebnih pratećih sredstava osigurao je Hrvatski auto i karting savez uz pomoć provedbe jednog od FIA Sport Grant programa, a sada po završetku natjecateljske sezone, kraj listopada i studeni iskoristit će se za nekoliko promocijskih okupljanja širom Hrvatske. Predviđena su događanja u više centara od Slavonije, Dalmacije, Istre i Kvarnera, do šireg zagrebačkog područja. Sve će ovisiti o vremenskim prilikama i spremnosti pojedinih sredina da prihvate novi izazov promocije karting slaloma, koji bi, prema zacrtanim planovima Odbora za kartinbg sport i Upravnog odbora HAKS-a, trebao prerasti i u sustavno natjecanje, kroz kup ili prvenstvo, ovisno o interesu.

Pravo prijave imaju svi zainteresirani, mladi ljudi, koji će prema uzrasnoj kategoriji biti razvrstani u tri skupine: kadeti od 10 do 13 godina, juniori od 14 do 16 godina i seniori stariji od 17 godina. Kompletan jednodnevni sadržaj provodi se u skladu sa smjernicama FIA Međunarodne automobilističke federacije u okviru koje djeluje i karting sport, te Hrvatskog auto i karting saveza, sve objedinjeno kroz osnovne smjernice provođenja promocije karting sporta, u konkretnom karting slaloma.

Osnovom prvih provođenja promocija iste će se dorađivati i usavršavati, prilagođavati okruženju u kojem se odvijaju. Za očekivati je da će svaki sudionik moći odvesti najmanje dvije vožnje, uz kotizaciju od 100 kuna, a po okončanju najuspješnijima će pripasti prigodni pokloni. Tijekom vožnje, uz vrijeme o poretku će odlučivati ispravnost i točnost, bez srušenih čunjeva, krivo izvredenih radnji ili nepropisnog zaustavljanja na ciljnoj liniji.

Prva promo priredba karting slaloma u Našicama odvijat će se na Parkiralištu Sajmišta (nasuprot vojarne). Prijave i okupljanje je od 9 do 10 sati, a vožnje će potrajati do 13 sati. U planu Odbora za karting sport HAKS-a je organizacija promocija u Dubrovniku, Šibeniku, Poreču, Šmriki, Virovitici, odnosno mjestima za koje se pokaže da infrastrukturno i organizacijski mogu prihvatiti ovaj novi oblik okupljanja mladih zanesenjaka u oktanske brzine na četiri kotača.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...