Nedjelja je dan za Windsurf Fiumanku, Fiumanku Eco Run i 4. SUP Fiumanku

Autor: Sanja Tumara 15.06.2024

fiumanka_sup_windsurf_2022__2_ Foto: arhiva

Sve su to događaji organizirani u sklopu 25. Fiumanke, a na svoje će doći windsurferi, trkači i supaši.

Rijeka – Nedjelja će biti još jedan dan bogat događajima sklopu 25. Fiumanke.

Na Preluku će se od 6.00 do 9.00 sati održati Windsurf Fiumanka, na kojoj će nastupiti 30-ak najboljih domaćih i stranih windsurfera na HJS regati Kupa Hrvatske u jedrenju na dasci, u disciplinama Funboard Slalom i Slalom Foil koje organizira DSNM Volosko. Regatno polje smješteno je u uvali ispred Voloskog i Preluka.

Zeleno-plava staza na Costabelli ugostit će, pak, trkače. Ondje u 9.00 sati počinje Fiumanka Eco Run, sportsko-ekološka aktivnost koju zajedno organiziraju Fiumanka, Savez sportske rekreacije Sport za sve, KŠR Gorovo iz Opatije i riječka udruga trkača Torpedo runnersi. Ova inicijativa spaja rekreaciju s brigom za okoliš, a inspirirana je konceptom plogginga. Aktivnost je namijenjena sudionicima svih dobnih skupina s namjerom da, osim međugeneracijskog, poprimi i međunarodni karakter.

U riječkoj luci, kod Boonkera, u 11.00 sati označit će se start 4. Sup Fiumanke koju organizira VOP Sup Team u suradnji s Fiumankom i Riječkim sportskim savezom. Regata se održava uz podršku Saveza sportske rekreacije PGŽ-a, a novost je da se utrka boduje za SUP POKAL Slovenije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...