[NOGOMET] "Bijeli" izborili polufinale Kupa Hrvatske

Autor: Nikola Cvjetović 28.02.2024

rijeka_dinamo_maksimir_2024__9_

Minimalnom pobjedom do polufinala - ključni trenutak utakmice dogodio se u 79. minuti utakmice.

Rijeka - Nogometaši Rijeke slavili su na gostovanju kod Rudeša 1:0 u utakmici četvrtfinala SuperSport Hrvatski Kup.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 79. minuti utakmice.

Galešić je namjestio loptu na slobodan udarac na 35 metara. Branič Rijeke silovito je potegnuo, a lopta je od grede završila u mreži – 0:1!

Rijeka je mučila kroz utakmicu, u drugom dijelu stvorila nekoliko dobrih prilika koje nije realizirala.

Iz prvih deset minuta valja izdvojiti udarac Latkovića (6′) s 25 metara kojeg je ukrotio Zlomislić, te ubačaj Grgića u osmoj minuti i odličan udarac Marića na prvoj vratnici, ali i vratar Marković je bio siguran.

U 12. minuti Dilaver je ubacio, a Goda spustio glavom. Ivanović je produžio za Marića čiji je udarac išao ravno u vratara.

Uslijedio je period bez prilika, u 26. minuti Grgić je ubacio, loptu je primio Fruk, koji si je otvorio prostor za udarac kaznenom prostoru, ali domaća obrana ipak ga je uspjela blokirati.

Domaćin je uglavnom pokušavao preko ubačaja, riječka obrana sigurno je otklonila sve opasnosti.

Obje ekipe nisu uspijevale stvoriti izglednu priliku, u završnici prvog dijela valja izdvojiti Galešićevu odličnu dijagonalu kojom je pronašao Fruka. Veznjak Rijeke ušao je u kazneni prostor, ali njegov prizeman ubačaj je blokiran

Rijeka je dobro krenula u nastavak. U 48. minuti velika prilika za Ivanovića, ali njegov udarac vratar Marković uspio je skrenuti i lopta se od grede odbila u polje. Petrovič je bio prvi na lopti, ali nije dobro reagirao

U 56. minuti Goda je prošao po boku, ušao u kazneni prostor i odigrao za Fruka. Veznjak Rijeke uspio je pucati, a Marković još jednom odlično reagirao.

Šest minuta kasnije Odlična akcija Rijeke, Hodža je na kraju sjajno odigrao povratnu loptu za Marića koji je ostao sam u kaznenom prostoru, ali njegov udarac otišao je preko gola.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...