[NOGOMET] Mlade nogometašice "Istre 1961" slavile u derbijima kola Prve HNLŽ protiv "Rijeke"

Autor: Nikola Cvjetović 04.11.2023

znk_rijeka_pionirke_2023__5_ Ilustracija - arhiva

U prvom susretu pionirki, Riječanke su izgubile od "Istre 1961" s 2:3, a u drugom su kadetkinje "Rijeke" poražene od istog kluba - 0:3.

Rijeka - Dva jaka derbija igrala su se danas na Kantridi, nad kojom su se vremenske prilike iz minute u minutu mijenjale. Djevojke su igrale i pod vedrim nebom i pod teškim kapima kiše na već onako potopljenom području Kantride, gdje još od neki dan voda izvire iz šahta te je veći dio parkirališta poplavljen. Nogometašice "Rijeke" na pomoćnom su terenu Kantride, bez obzira na uvjete koji su vladale, odigrale hrabro, međutim, u oba susreta 9. kola Prve HNLŽ poražene su od gošći iz Istre. U prvom susretu pionirki, Riječanke su izgubile od "Istre 1961" s 2:3, a u drugom su kadetkinje "Rijeke" poražene od istog kluba - 0:3.

Posebno napet bio je sraz pionirki. Gošće su stigle u rano vodstvo. Već u 2. minuti susreta, na asistenciju Gabrijele Brajković mrežu pogađa Jana Vujičić. Riječanke su iz kaznenog udarca, nakon faula u šesnaestercu, poravnale na 1:1 (precizna je bila Lara Kostelić), a s takvim su rezultatom otišle i na odmor. U nastavku susreta Puležanke su bile razigranije i konkretnije. U 47. minuti u novo vodstvo dovela ih je Gea Karapandža (1:2) da bi osam minuta kasnije Vita Ćuković poravnala (2:2). Do kraja susreta veliku priliku nije iskoristila Jana Vujičić koja je nakon što se otrgla obrani "Rijeke", te se našla oči u oči s vratarom, loptu poslala pored gola. No svega nekoliko minuta kasnije iskupila se za tu izglednu priliku - koju si je istina sama stvorila - te u 67. minuti susreta drugim golom osigurala pobjedu "Istre 1961".

Pionirke

Rijeka - Istra 1961 2:3 (1:1)

Rijeka - Pomoćno igralište na Kantridi. Gledatelja: 50. Sudac: Gržinčić (Rijeka). Pomoćnici: Sulić (Rijeka) i Šipić (Viškovo). Strijelci: 0:1 Vujičić (2'), 1:1 Kostelić (7' - 11m), 1:2 Karapandža (47'), 2:2 Ćuković (55'), 2:3 Vujičić (67').

Rijeka: Perčić, Brajović, Veljesovski, Pasković, Štefanić, Ćuković, Chinchella, Weiss, Mesarek, Krulčić, Kostelić. Još su igrale: Puljić, Jančić, Conjar, Miloš, Zec.

Istra: Rajković, Hevešević, Načinović, Brajković, Mijić, Vujičić, Matošević, Gusak, Soldo, Gravkić, Karapandža. Još su igrale: Marić Modrušan, Perić, Kleva, Krajnc, Živković, Gobo.

Kadetkinje

Rijeka - Istra 1961 0:3 (0:0)

Rijeka - Pomoćno igralište na Kantridi. Gledatelja: 50. Sudac: Sulić (Rijeka). Pomoćnici: Gržinčić (Rijeka) i Šipić (Viškovo). Strijelci: 0:1 Oto (50'), 0:2 Gavrić (61'), 0:3 Oto (70').

Rijeka: Rabar, Alajbegović, Brusić, E. Kaštelan, Sedlić, Ćatić, Šenkinc, Sotošek, Šneperger, L. Kaštelan, Soldo (od 51. Maček).

Istra: Bijelić (od 46. Radolović), Mucić (od 72. Tonsi), A. Petričević, Tomić, Zuber, Gravkić, Oto, M. Petričević, Džanić, Mikatović, Buždon (od 46. Gavrić).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...