[NOGOMET] Riječanka Sara Rabar i Puležanka Jana Vujičić s U-15 reprezentacijom Hrvatske putuju na UEFA-in razvojni turnir u Češku

Autor: Nikola Cvjetović 04.11.2023

Sara_Rabar,_nogometasica_Rijeke Sara Rabar

Jedine su to djevojke s područja Istre i Kvarnera koje su se našle na popisu reprezentacije koja će na turniru odmjeriti snage s Češkom, Belgijom i Finskom.

Rijeka - Vratarka kadetske ekipe "Rijeke" Sara Rabar i pionirka "Istre 1961" Jana Vujičić sutra s U-15 reprezentacijom Hrvatske putuju na UEFA-in razvojni turnir u Češku. Jedine su to djevojke s područja Istre i Kvarnera koje su se našle na popisu reprezentacije koja će na turniru odmjeriti snage s Češkom, Belgijom i Finskom. Obje djevojke danas nastupaju u derbijima kola Prve nogometne lige na Kantridi, u kojima će snage odmjeriti pionirke i kadetkinje "Rijeke" i "Istre 1961".

Uzbuđenje pred putovanje u Češku prisutno je kod obje nogometašice posebno zato što je to tek njihovo drugo reprezentativno okupljanje nakon što su u kolovozu sudjelovale na prvom okupljanu vrste, kampu HNS-a što je održan u Osijeku.

- U Češkoj očekujem da ćemo dobro odraditi posao. Mislim da smo odlična ekipa, to smo pokazali i u Osijeku kada smo odigrali prijateljske utakmice s Rumunjskom i obje pobijedili, rekla je Sara Rabar koja je nogomet počela igrati sa sedam godina i odmah znala da želi biti golmanica.

znk_rijeka_pionirke_2023__5_ Jana Vujičić

Sarin je nogometni cilj što duže se zadržati u hrvatskoj reprezentativnoj vrsti dok Jana Vujičić ima ozbiljnijih nogometnih planova.

- Poziv za odlazak na turnir u Češku me iznenadio i oduševio. U Osijeku smo pokazale da znamo dobro igrati, tako da se nadam da se i ovog puta kući vraćamo s tri nove pobjede, rekla je Jana koja je nogomet počela trenirati još kao četverogodišnjakinja i to s dječacima u pulskom "Uljaniku".

Kada ju priupitate za želje, Jana odgovara baš kao iz topa, onako brzo kako i igra na poziciji napadača i zabija golove: "Želim uspjeti u nogometu, želim biti dobra igračica - igrati u jakom klubu i osvajati Zlatne lopte. Voljela bih recimo zaigrati za Real Madrid".

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...