Nogometaši Rijeke i Dinama podijelili bodove, bijeli pokazali više uz sjajnu potporu s tribina

Autor: Nikola Cvjetović 15.10.2022

nk_rijeka_navijaci_2022

Armada je navijanjem tijekom 90 minuta dala pravi štimung derbiju za vrh ljestvice.

Rijeka - Nogometaši Rijeke i Dinama podijelili su bodove (0:0) u utakmici 9. kola Prve HNL za juniore. U zanimljivom ogledu vodećih momčadi prvenstva nije nedostajalo žestine i trke, stigao je i veliki broj navijača, a Armada je navijanjem tijekom 90 minuta dala pravi štimung derbiju za vrh ljestvice. U konačnici bijeli su ostavili nešto bolji dojam i stvorili nešto više prilika posebice u drugom dijelu kada je Dinamo najopasniji bio u kontranapadima. Iako je Rijeka bila kvalitetnija u nastavku, bijeli su najveću priliku imali u 28. minuti. Jednu dugu loptu Gajzler je sjajno spustio Panića koji je pucao isprve, ali lopta je, uz dodir vratara Dinama, na kraju odsjela na vratnici!

Uoči te prilike valja istaknuti udarac Momčilovskog na otvaranju koji je otišao preko grede, te dvije odlične prilike gostiju. U šestoj minuti Soldo je ubacio, a Lukanić pucao s 15 metara preko gola. Pet minuta kasnije nakon novog ubačaja, Lukanić se ponovo našao u dobroj situaciji na sličnoj distanci od gola, ali udarac je opet otišao preko grede. Rijeka je uspjela zaprijetiti i u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, udarac Bristrića s dvadesetak metara vratar Pršlja odbio je u korner. Bijeli su u drugom dijelu bili bolji suparnik, Dinamo je vrebao svoju šansu iz kontre i modri su u nekoliko navrata imali brojčanu prednost u završnici svojih akcija, ali nedostajao je zadnji pas da bi se ozbiljnije zaprijetilo golu Rijeke.

U 52. minuti Bristrić je pucao nakon lijepog solo prodora, ali udarac je otišao pored gola. Četiri minute kasnije, nakon ubačaja iz kuta, lopta se odbila do Kukoča koji se našao u sjajnoj poziciji, ali udarac je otišao visoko preko gola. Dinamo je uzvratio udarcem Krdžalića koji nije predstavljao veću opasnost za gol Rijeke. Do kraja utakmice valja istaknuti još dvije prilike za Rijeku i jednu dobru situaciju za Dinamo. U 71. minuti Bodetić je primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i pronašao Couplanda na drugoj vratnici. Uslijedio je prizeman udarac, ali vratar Dinama odbio je loptu. U nastavku akcije lopte je došla do Dujmovića na 16 metara, ali njegov udarac nije bio precizan. Upravo je Dujmović nespretnom reakcijom izgubio jednu loptu u obrani u 75. minuti, Dinamo je krenuo prema golu tri na jedan, ali gosti nisu imali mirnoću u zadnjem pasu.

Posljednja prilika na utakmici stigla je u prvoj minuti sudačke nadoknade. Bodetić je ubacio, Gajzler dobro skočio, ali nije najbolje zahvatio loptu glavom.

Rijeka – Dinamo 0:0
Utakmica 9. kola Prve HNL – juniori: Rijeka – Dinamo 0:0
Igralište u kampu HNK Rijeka
Gledatelja: 500. Sudac: Dominik Bujan (Guci Draganićki).
Žuti kartoni: Momčilovski, Buić, Babić (Rijeka), Soldo, Katinić, Gurlica, Šakota (Dinamo).

RIJEKA: Jurak, Šuke, Bodetić, Buić, Dujmović, Panić (od 87′ Begonja), Babić, Gajzler, Mikloš (od 46′ Kukoč), Momčilovski (od 54′ Coupland), Bristrić (od 87′ Korač).

DINAMO: Pršlja, Gubijan, Majdandžić (od 72′ Cvetko), Katinić, Ruškovački, Soldo (od 46′ Šakota), Rukavina (od 72′ Čuljak), Lukanić, Topić (od 88′ Gurlica), Krdžalić, Brkljača (od 60′ Vrbančić).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...